Angleži se bodo za Rooneyja borili do konca

Angleška nogometna zveza je napovedala pritožbo zoper odločitev UEFA, ki je Rooneyju naložila tri tekme prepovedi igranja.

Objavljeno
05. november 2011 08.35
Posodobljeno
05. november 2011 09.03
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Angleška nogometna zveza (FA) se je odločila za pričakovano potezo in napovedala pritožbo zoper odločitev UEFA, ki je Waynu Rooneyju naložila tri tekme prepovedi igranja za reprezentanco. Zvezdniški napadalec je namreč v zadnjem kolu kvalifikacij za EP 2012 dobil rdeči karton, potem ko je grdo brcnil Črnogorca Miodraga Džudovića.

Kazen bi tako lahko preprečila Rooneyju nastop v skupinskem delu evropskega prvenstva, s pepelom pa se je posul tudi sam, saj je izjavil, da je bila njegova poteza na zelenici »neumna«. FA je tako že obvestila UEFA, da bodo vložili pritožbo, sedaj pa imajo šest dni časa, da pripravijo svoj primer. Menijo namreč, da je bila kazen zvezdniku Manchester Uniteda prehuda, z njimi pa se (pričakovano) strinja tudi Rooney.

»Menim, da je kazen, ki sem jo prejel, vendarle nekoliko prehuda. Uspeh bi bil, če bi mi kazen znižali za vsaj eno tekmo,« je dejal najboljši strelec v tej sezoni angleške premier league.

Pred dnevi je tudi sam Džudović na UEFA poslal pismo, v katerem je zapisal, da Rooneyjevo dejanje ni bilo agresivno, ampak so na plan udarila čustva, kar je razumljivo zaradi njegove družinske afere, po kateri je v priporu ostal oče Rooney. Črnogorski branilec je še dodal, da se mu je Anglež po tekmi tudi opravičil.