Ankaran-Hrvatini namesto Doba

Če licenčna komisija NZS ne ugodi pritožbi Kopra, bosta v prihodnji sezoni med elito tako Aluminij kot Ankaran-Hrvatini.

Objavljeno
30. maj 2017 19.59
bsa*nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - V dodatnih kvalifikacijah za popolnitev slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja se predzadnji član elite v minuli sezoni Aluminij ne bo pomeril s podprvakom druge lige Roltekom Dobom, temveč mu bo - kot je odločil odbor za nujne zadeve pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) - nasproti stal tretjeuvrščeni član 2. SNL Ankaran-Hrvatini. Prvi dvoboj dodatnih kvalifikacij bo sicer že v četrtek ob 18. uri v Kopru.

Dodatne kvalifikacije sicer še visijo pod vprašajem, saj jih bodo odigrali zgolj v primeru, če licenčna komisija za pritožbe NZS ugodi pritožbi Kopra, v nasprotnem primeru pa bodo dodatne kvalifikacije nepotrebne in bosta v prihodnji sezoni v prvoligaški konkurenci nastopala tako Aluminij kot Ankaran-Hrvatini, seveda pa tudi najuspešnejši drugoligaš, kranjski Triglav.

Odločitev bo sicer zvezina komisija za licenciranje nogometnih klubov sporočila najpozneje do jutri, na prvi stopnji pa je Obalni kolektiv zavrnila zavoljo neizpolnjevanja finančnih obveznosti.