Ante Čačić ni več trener Maribora

Vodstvo nogometnega prvaka Maribora se je Hrvatu Anteju Čačiću zahvalilo za sodelovanje, njegov naslednik bo znan kmalu.

Objavljeno
29. september 2013 14.18
pigac/Ante Čačić, trener Maribora
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor – Potem ko so državni prvaki, nogometaši Maribora, v zadnjih sedmih dvobojih v tej sezoni vpisali le eno zmago, dva remija in kar štiri poraze, v domačem prvoligaškem tekmovanju pa so v zadnjih treh kolih osvojili zgolj eno točko, je bilo vodstvo kluba prisiljeno ukrepati in se odločilo za logično potezo: razšlo se je z dosedanjim trenerjem Antejem Čačićem. Sodu je dno izbil sinočnji poraz v Kopru.

»Sporazumno smo sprejeli odločitev o prekinitvi sodelovanja. Čačić ni več trener NK Maribor, zahvaljujemo se mu za dosedanje delo in želimo vso srečo na nadaljnji poti. Rezultatska kriza se je poglobila in morali smo se odzvati, saj pred nadaljevanjem sezone potrebujemo nov zagon in novo energijo,« so v sporočilu za javnost zapisali v mariborskem klubu.

Hrvat je bil na trenerskem stolčku vijoličastih od 5. junija, ko je zamenjal Darka Milaniča. »Po (ne)prespani noči smo se skupaj odločili, da ne bomo nadaljevali sodelovanja, in sklenili dogovor, da se razidemo, klub pa bo skušal rešiti zadeve z novo osebo na klopi. Ne moremo si zatiskati oči, moštvo je padlo v rezultatsko krizo. Klubu želim vse najboljše, odhajam brez kančka grenkobe, igralcem pa se zahvaljujem za korektno sodelovanje. Dosegli smo enega od ciljev v uvrstitvijo v evropsko ligo, osvojili superpokal, ohranili stanovitnost, zasedba je na čelu ligaške razpredelnice. Ko pa zabredeš v rezultatsko krizo, se je treba vprašati, kolikšna je odgovornost posameznika. In to je poteza za boljši jutri kluba, ki je nad vsemi nami,« je ob slovesu misli strnil Čačić, ki prav danes praznuje 60. rojstni dan.

Nov trener Maribora bo po zatrjevanju vodstva kluba znan v najhitrejšem možnem času, današnji dopoldanski trening pa je vodil dosedanji pomočnik Saša Gajser.