Aretirana še dva podkupljiva uradnika FIFA

Generalnega sekretarja gvatemalske nogometne zveze Hectorja Trujilla so priprli kar med obiskom Disneylanda.

Objavljeno
05. december 2015 09.17
FBL-GUATEMALA-FIFA-CORRUPTION-TRUJILLO
J. P.
J. P.

Miami - Generalni sekretar gvatemalske nogometne zveze, 62-letni Hector Trujillo, si niti v najhujših nočnih morah ni mogel predstavljati, kako se bo zanj razpletlo družinsko križarjenje po obali Floride. Oblasti so ga namreč v okviru obsežne preiskave korupcije pri vrhu Mednarodne nogometne zveze (FIFA) v noči na soboto po srednjeevropskem času aretirale kar med obiskom Disneylanda.

Že danes ga bodo pristojni privedli na zvezno sodišče, ZDA pa so izdale tudi tiralico in prošnjo za izročitev predsednika gvatemalske zveze Brayana Jimeneza. Oba sta že suspendirana, osumljena sta prejemanja podkupnin v zvezi z marketinškimi pravicami FIFA, o njuni usodi pa bo krovna organizacija odločala 22. decembra.

Za zapahi pa se je sinoči znašel še en podkupljivi nogometni funkcionar, nekdanji prvi mož perujske zveze Manuel Burga, včeraj so ga namreč aretiali na podlagi mednarodnega naloga. Ko je zapuščal svojo hišo v Limi, so ga oblasti prijele in prepeljale v zapor. Tudi njega sumijo pranja denarja in jemanja podkupnin v zvezi z marketinškimi pravicami FIFA. Že včeraj sta usodo mnogih grešnikov z vrha mednarodne zveze delila njena podpredsednika Alfredo Hawit in Juan Angel Napout, ki ju je doletel 90-dnevni suspenz.