Argentinski dvojec zrežiral preobrat

Z zadetkoma Higuaina in Dybale v četrtfinale potuje Juventus, City napredoval kljub porazu.

Objavljeno
07. marec 2018 23.44
N. Gr.
N. Gr.

LondonPovratna tekma osmine finala med Tottenhamom in Juventusom je bila na Wembleyju napeta do zadnjih sekund. Premoč domačinov v prvem polčasu je z golom v 39. minuti kronal Korejec Heung-Min Son, Juventus pa tudi na začetku drugega polčasa ni našel pravega recepta za razigrane Londončane.

Juventus je za popoln preobrat po dveh menjavah potreboval le štiri minute, v 60. se je po podaji Samija Khedire pred golom odlično znašel Argentinec Gonzalo Higuain, ki je že v naslednji Juventusovi akciji odlično zaposlil rojaka Paola Dybalo

Argentinec je odločil že sobotni derbi italijanskega prvenstva z Laziom, ko je zadel v zadnji minuti za zmago z 1:0, tokrat pa je akcijo ena na ena s Hugom Llorisom zaključil z vrhunskim strelom v desno zgornji kot Tottenhamove mreže.

Londončani so v zaključku pretili z vseh strani, najbolj nevarno je bilo ob strelu Harryja Kana z glavo tik pred iztekom 90. minute, a se mreža Gianluigija Buffona ni več zatresla. Gledalci so razočarani zapuščali razprodani Wembley, Juventus pa je še enkrat več izkoristil bogate izkušnje iz lige prvakov.

Na drugi tekmi je Basel slavil v Manchestru (1:2), a je City po zaslugi zmage s 4:0 na prvi tekmi vseeno napredoval. City je v vodstvo povedel Gabriel Jesus, zmago pa sta Baslu prinesla Mohamed Elyounoussi in Michael Lang.