Liga prvakov: Ibra za zgodovino, Arsenal brez Szczesnyja

Prvi vratar angleškega prvoligaša Arsenala bo tekmo s Montpellierjem izpustil zaradi poškodbe gležnja.

Objavljeno
17. september 2012 16.12
Posodobljeno
17. september 2012 16.56
FBL-EUR-C1-ARSENAL-MONTPELLIER-TRAINING
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Montpellier - Angleški nogometni prvoligaš Arsenal bo sezono v ligi prvakov začel brez prvega vratarja Wojciecha Szczesnyja. Poljak bo jutrišnji uvod v skupini B z Montpellierjem izpustil zaradi poškodbe gležnja.

V moštvu topničarjev ga bo nadomestil Italijan Vito Mannone. Slednji je vskočil že na tekmah proti Stoke Cityju in Liverpoolu. Med rezervisti bo 21-letni James Shea.

V 18-članski ekipi, ki je z Lutona že odpotovala proti Franciji, zaradi poškodb manjkajo že Rus Andrej Arašavin, Čeh Tomaš Rosicky, Jack Wilshere in Emmanuel Frimpong. Vezist Abou Diaby se je medtem že vrnil po poškodbi kolka.

Montpellier bo jutri (20.45) doživel svoj premierni nastop v ligi prvakov. Proti njim bo zaigral tudi nekdanji napadalec Olivier Giroud.

Silva podpisal novo pogodbo z Manchester Cityjem

Španski nogometaš David Silva pa je medtem z Manchester Cityjem podpisal novo petletno pogodbo. Silva se je v klub katarskih lastnikov preselil julija 2010 iz Valencie, odtlej pa zbral več kot 70 nastopov za sinje modre. Eden ključnih igralcev aktualnih angleških prvakov je bil po podpisu novega dogovora, ki velja do poletja 2017, zadovoljen: »Tukaj sem že dve leti, zadovoljen sem tem klubu, v tem mestu, med temi ljudmi. Počaščen sem, da smo podaljšali pogodbo. Tukaj se namreč počutim kot doma.«

Manchester City sicer jutri čaka prvi obračun v ligi prvakov. V skupini D ga na Santiagu Bernabeu čaka španski velikan Real Madrida. »Osvojili smo že naslov v angleškem prvenstvu in še dve drugi lovoriki. Ekipa se dobro razvija in že zre proti ligi prvakov. To je še dodatni razlog, da ostanem tu in ekipi skušam pomagati do naslova,« je povedal.

Ibrahimović v zgodovino

Švedski nogometni reprezentant Zlatan Ibrahimović še nikoli ni osvojil lige prvakov, toda napadalec se bo v torek vendarle zapisal v zgodovino tega tekmovanja. V njem bo namreč zaigral že s svojim šestim klubom, toliko jih v ligi prvakov ni zamenjal še nihče.

Ibrahimović je letos iz Milana prestopil v PSG, pred tem pa je v najmočnejšem klubskem tekmovanju igral še za Ajax, Juventus, Inter in Barcelono.

Do zdaj so bili s petimi klubi rekorderji Francoza Nicolas Anelka (Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Fenerbahce, Chelsea) in Stephane Dalmat (Bordeaux, Inter, Lens, PSG, Marseille), Španec Fernando Morientes (Real Madrid, Monaco, Liverpool, Valencia, Marseille), Argentinec Hernan Crespo (Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Milan) ter Brazilec Emerson (Bayer Leverkusen, Roma, Juventus, Real Madrid, Milan).