Arsenal po zmagi nad Southamptonom še ni vrgel puške v koruzo

Sezona nogometašev Arsenala se je še pred nekaj tedni zdela izgubljena, zdaj pa spet verjamejo v uvrstitev med prve štiri.

Objavljeno
11. maj 2017 13.50
SOCCER-ENGLAND-SOU-ARS/
N. Gr.
N. Gr.

London - Sezono Topničarjev so bolj kot nogomet zaznamovala ugibanja o prihodnosti Arsena Wengerja, njegovih morebitnih naslednikih in odprta vprašanja glede podaljšanja pogodbe glavnih zvezdnikov Alexisa Sancheza in Mesuta Özila. V spomladanskem delu je Arsenal padel v globoko krizo in nanizal štiri zaporedne poraze, kar se moštvu Arsena Wengerja ni pripetilo že dolgo, vmes jih je odpihnil še Liverpool in Arsenal je izgledal kot razbita vojska.

Nato pa se je ravno v trenutku, ko je boj za prva štiri mesta že izgledal izgubljen, začel povratek moštva iz severnega Londona. Niz zmag se je nadaljeval tudi s sredino prepričljivo zmago na gostovanju v Southamptonu, ki je pred Arsenalom pokleknil z 0:2. V prvem polčasu sta mreži mirovali, v drugem je Alexis s čudovitim zadetkom potrdil svojo vrednost, rezervist Olivier Giroud pa je v 83. minuti z desetim zadetkom sezone razblinil dvome o zmagovalcu. 

Arsenal je z zmago na petem mestu prehitel Manchester United, do konca prvenstva pa ga čakajo še tri tekme - najprej gostovanje v Stoku, nato pa še domači tekmi s Sunderlandom in na zadnji dan prvenstva še z Evertonom. Topničarji imajo na petem mestu s 35 odigranimi tekmami 66 točk, Manchester City pa na četrtem tri več. Liverpool zaseda tretje mesto, a so odigrali tekmo več in imajo štiri točke več od Arsenala. Če bo Liverpoolu na tekmi proti West Hamu ali Middlesbroughu spodrsnilo in če Arsenal dobi vse tri zadnje preizkušnje, bi lahko Topničarjem uspel preobrat, ki bi na štadion Emirates med vznejevoljene navijače spet prinesel nekaj veselja.