Neymar za dvojno krono, remi na San Siru

Milan in Atalanta sta se razšla z 1:1, PSG in St. Etienne vrnila nogomet v Franciji.

Objavljeno
24. julij 2020 23.56
Posodobljeno
25. julij 2020 06.56
PSG je zmagovalec francoskega pokala. FOTO: Franck Fife/AFP
J. H., STA
J. H., STA
Ljubljana - V Italiji sta se merila Milan in Atalanta. Za Milan je igral vroči Zlatan Ibrahimović, Atalanta je bila brez Josipa Iličića, ki je poškodovan.



Milan je v izvrstni formi po koronakrizi, z zmago bi si praktično zagotovil mesto v evropski ligi. Atalanta je druga in bo spet igrala v ligi prvakov, v kateri je še vedno v igri. Razpletlo se je brez zmagovalca. Za gostitelje je v 14. minuti zadel Hakan Çalhanoğlu. Izenačil je v 34. Duván Zapata.



Napeto na Hrvaškem


Zadnja julijska sobota prinaša več odločilnih tekem slovenskih nogometnih legionarjev, odmevali bosta najmanj dve. Zmaga Dinama nad Varaždinom (Petar Stojanović je igral vso tekmo za Zagrebčane) je pravšnji uvod v današnji dramatičen večer v Osijeku in na Reki (21.05). V boju za drugo mesto, ki prinaša kvalifikacije za ligo prvakov, so tri ekipe (Osijek in Lokomotiva po 62, Rijeka 61); Osijek in Lokomotiva bosta igrala med sabo, Rečani, ki jih vodi Simon Rožman, gostijo Istro in bi si v primeru zmage ter remija na tekmi v Osijeku priigrali drugo mesto. Zadnje kolo bodo igrali tudi na Portugalskem. Sporting, v majici katerega igra Andraž Šporar, bo igral mestni derbi na Benficinem štadionu (22.15), Šporarjevi pa potrebujejo vsaj točko za 3. mesto (to prinaša evropsko ligo brez kvalifikacij), če bi Braga premagala Porto.


Atalanta, poleg Interja in Lazia še lahko ogrozi Juventus, zdaj s tekmo več za Torinčani zaostaja pet točk, tako da Cristiano Ronaldo in drugi varovanci Maurizia Sarrija v treh tekmah potrebujejo le še dve točki. Priložnost za njo bodo imeli že v nedeljo, ko bodo gostili Sampdorio.

image
Neymar (desno) je po dolgem času zatresel mrežo. FOTO: Franck Fife/AFP

 

PSG osvojil dvojno krono


V Franciji ni bilo tekem že od sredine marca in prvenstvo se ni nadaljevalo, za prvaka pa je bil razglašen Paris St-Germain. Parižani so na Stade de France pred 5000 gledalci (!) lovili dvojno krono v francoskem pokalu. Tekmec je bil St. Etienne.

Edini gol na tekmi je zabil brazilski zvezdnik Neymar. V prvem polčasu je bilo podeljenih kar osem rumenih in en rdeči karton!



 Za Parižane je bil to 13. domači pokalni naslov v zgodovini. PSG bo pred nadaljevanjem lige prvakov in obračunom z Atalanto naslednji konec tedna odigral še finale francoskega kraljevega pokala, njegov tekmec bo Lyon.

image
Duvan Zapata je dosegel gol za Atalanto. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters