Atletico melje tudi v kraljevem pokalu

Lazio v Italiji in PSG v Franciji sta si ligaško napredovanje zagotovila z učinkovito končnico.

Objavljeno
15. januar 2014 12.08
Italy Soccer Italian Cup
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nogometaši madridskega Atletica, ki v španskem prvoligaškem tekmovanju nadaljujejo mrtvi tek z Barcelono, uspešno tekmujejo tudi v kraljevem pokalu. V povratnem obračunu osmine finala so namreč z 2:0 odpravili Valencio (v drugem polčasu sta zadela Diego Godin in Raul Garcia) in s skupnim izidom 3:1 napredovali med osem najboljših. To se je posrečilo tudi vodilnemu tretjeligašu Racingu Santandru, ki je prav tako z 2:0 (Mariano, Ruben Duran) presenetil prvoligaško Almerio, kar je zadostovalo za skupno napredovanje s 3:1. Preostalih šest dvobojev bo danes in jutri.

Tudi v Italiji te dni igrajo dvoboje osmine finala pokala. Mladi, šele 20-letni Kolumbijec Brayan Perea je z golom v zadnji minuti dvoboja s Parmo poskrbel, da si je tudi nadaljnje boje zagotovilo moštvo Lazia, ki je bilo boljše z 2:1. Perea je tekmečevega čuvaja mreže, Slovaka Pavola Bajzo, prvič ukanil že v 25. minuti, tik pred odmorom je izenačil Jonathan Biabiany.

V Franciji pa se je vodilni prvoligaš PSG skozi šivankino uho izognil podaljškom v četrtfinalni tekmi ligaškega pokala z Bordeauxem in s tem obdržal možnosti za osvojitev vseh treh domačih lovorik. Do 85. minute je bil izid poravnan, pariško zvezdniško zasedbo je vodstvo popeljal Javier Pastore, v prvih minutah nadaljevanja pa je izenačil Andre Biyogo Poko. No, v končnici je PSG vendarle dokazal svojo moč in z goloma Adriena Rabiota in Blaisa Matuidija strl čvrst domač odpor.