Atletico se lahko za okrepitve obriše pod nosom

Mednarodno arbitražno razsodišče je zavrnilo pritožbo Atletica, ki v poletnem prestopnem roku ne bo smel kupovati igralcev.

Objavljeno
01. junij 2017 13.19
SOCCER-CHAMPIONS-MAD-ATM/TRAINING
N. Gr.
N. Gr.

Madrid/Lozana - Atletico Madrid je, tako kot mestni tekmec Real, že pred časom dobil prepoved trgovanja v dveh prestopnih rokih, ki je začela veljati pred letošnjim zimskim prestopnim rokom. Atletico in Real sta kazen dobila zaradi nedovoljenega trgovanja z mladoletnimi igralci, kar Uefa prepoveduje.

Realu je mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani že pred časom kazen skrajšalo na le en prestopni rok, zato bo prvega julija spet lahko trgoval. Atletico si je obetal enako obravnavo, glede na to, da je šlo za zelo podobne prestopke, a CAS v njihovem primeru ni bil tako usmiljen.

Znižali so jim denarno kazen, plačali bodo nekaj več kot 500 tisoč švicarskih frankov, kazen prepovedi kupovanja igralcev v dveh prestopnih rokih pa ostaja. »Odločitev je nepoštena in bo Atleticu storila nepopravljivo škodo. Ogorčeni smo, ker se nas za podobne stvari obravnava drugače, to je diskriminatorno,« je Atletico zapisal v izjavi za javnost.

Veliko vprašanje je, kaj se bo zgodilo z Antoinejem Griezmannom in Janom Oblakom. Oba sta tarči evropskih velikanov in Atletico bi ju ob primerno visoki odškodnini morda še izpustil iz rok, a to postaja vse manj verjetno, ker si Atleti ne bi mogli zagotoviti primerne zamenjave za slovenskega vratarja in francoskega napadalca.