Avstralski reprezentant okrepil Olimpijino obrambo

Levi bočni branilec Jason Davidson je igral že na Portugalskem, Nizozemskem in v Angliji, nazadnje pa pri Rijeki.

Objavljeno
08. februar 2018 11.28
Jason Davidson
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nogometaši Olimpije, ki po jesenskem delu prvoligaške sezone zasedajo drugo mesto razpredelnice (za branilcem naslova Mariborom), bodo v pomladni del štartali okrepljeni z avstralskim reprezentantantom, 26-letnim levim bočnim branilcem Jasonom Davidsonom. Ljubljanski kolektiv se je namreč z Rijeko dogovoril o posoji igralca do konca sezone z možnostjo odkupa.

Za Davidsonom je bogata klubska kariera. V Evropi si je kruh služil na Portugalskem (Pacos Ferreira), Nizozemskem (Heracles, Groningen) in v Angliji (Huddersfield, WBA), v sezoni 2014/15 je zbral tudi dva nastopa v premier league. Obenem je v majici z državnim grbom odigral 22 dvobojev, prispeval en zadetek in bil leta 2015 eden ključnih mož zasedbe, ki je osvojila azijski pokal. Leto prej je odigral vse tri tekme v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Braziliji.

Novim soigralcem se je zgodaj zjutraj pridružil že v bazi v turškem Beleku, popoldne bo opravil trening, vendar pa v današnjem (14.30) pripravljalnem obračunu z Rostovom, pri katerem si kruh služita Žan Majer in Matija Boben, verjetno še ne bo dobil priložnosti za dokazovanje. Skoraj zagotovo pa bo drugače v nedeljo, ko se bodo zmaji udarili z Dinamom iz Minska. Že pred Avstralcem je Olimpijino obrambo okrepil tudi mladi Ganec Eric Boakye.