Bale: S prestopom v Real Madrid so se mi uresničile sanje

Real Madrid je danes na štadionu Santiago Bernabeu uradno predstavil svojo rekordno okrepitev: Garetha Bala.

Objavljeno
02. september 2013 16.26
SOCCER-SPAIN/BALE
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Približno 20.000 navijačem na štadionu Santiago Bernabeu je danes že pomagal novi član Real Madrida Gareth Bale. Vodstvo španskega kluba je včeraj le dokončalo njegov prestop iz Tottenhama in zanj izplačalo rekordno odškodnino v višini 101 milijon evrov. Valižan je tako postal tudi najdražji nogometaš v zgodovini.

Kot je 24-letnik povedal ob predstavitvi, bo njegov glavni cilj sezone liga prvakov: »S prestopom v Real Madrid so se mi uresničile sanje. Upam, da bom s prvo ekipo dosegal veliko uspeha in osvojil 10. evropsko krono,« je povedal novopečeni član »belega baleta« in že oblekel dres s številko 11, ob prvem obisku zelenice na štadionu Santiago Bernabeu pa tudi navdušil navijače z nekaj nogometni triki.

Pred tem se je že srečal tudi s predsednikom Florentinom Perezom, ki je poudaril, da je veliko vlogo pri prestopu odigrala njegova velika želja po prihodu v Madrid. »Ta novi igralec se zelo dobro zaveda vrednot, ki jih goji naš klub. Gre za nogometaša, ki so ga izbrali za najboljšega v premier ligi. Je mlad nogometaš z veliko različnimi vrlinami, predan je športu in že od nekdaj sanjal, da se pridruži Realu,« je dejal Perez. »Prepričan sem, da bo Gareth pripomogel k temu, da bo klub postal še boljši in močnejši. To so zdaj tvoj štadion, tvoj dres, tvoj grb in tvoji navijači. To je od danes tvoj dom,« je še izrekel dobrodošlico mlademu Valižanu.

Bale je v špansko prestolnico pripotoval včeraj zvečer in danes zjutraj opravil zdravniški pregled. Ta je minil brez zapletov, čeprav je imel vse od sredine julija težave s poškodbo noge in zato praktično sploh ni igral. A v klubu so zagotovil, da je njegova pripravljenost odlična. »Prišel je v zelo dobri kondiciji, trenerju bo že takoj na razpolago. Fantastično je pripravljen, to bo lahko med sezono dobro izkoristil,« je povedal vodja zdravniške ekipe Carlos Diez.

Čeprav je šele prišel v Španijo, se bo v teh dneh Bale že vrnil nazaj v domovino in z reprezentanco Walesa odigral kvalifikacijski tekmi z Makedonijo in Srbijo. Real naj bi sicer že zahteval, da ostane v klubu, kjer bi opravil nekaj treningov. Seveda jih skrbi tudi, da bi se tako drag igralec poškodoval še pred svojim krstnim nastopom v dresu Reala, ki bo na sporedu 14. septembra proti Villarrealu.