Bale za rekordnih 100 milijonov evrov k Realu

Madridski Real se je okrepil s 24-letnim Valižanom Garethom Baleom, za katerega je plačal rekordnih 100 milijonov evrov.

Objavljeno
01. september 2013 22.03
FBL-ESP-ENG-LIGA-PR-REALMADRID-TOTTENHAM-BALE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Španski nogometni klub Real in londonski Tottenham sta danes sporočila težko pričakovano novico, da je valižanski zvezdnik Gareth Bale za rekordnih 100 milijonov evrov okrepil madridsko moštvo, s katerim je podpisal šestletno pogodbo.

Madridčani so za 24-letnega Balea plačali rekordnih 100 milijonov evrov, v lasti pa so imeli tudi prejšnjo najvišjo znamko, potem ko so leta 2009 za 94 milijonov evrov kupili zvezdnika Manchester Uniteda Cristiana Ronalda.

Po poročanju evropskih medijev bi se »saga« morala končati že pretekli teden, vendar so Londončani najprej želelil dokončati svoje nakupe - teh je bilo za dobrih 125,6 milijona evrov - nato pa so vendarle prodali svojega valižanskega zvezdnika.

Real bo Garetha Bala uradno predstavil jutri ob 13. uri na svojem štadionu Santiago Bernabeu.

Bale: Veselim se novega razburljivega poglavja v svojem življenju

Na uradni strani Tottenhama so objavili tudi Valižanovo izjavo za javnost, v kateri se vsem članom ekipe in navijačem zahvaljuje za podporo:

Pri Tottenhamu sem preživel šest srečnih let, a prišel je čas za slovo. V tem času sem doživel veliko posebnih trenutkov in užival sem prav v vsakem izmed njih. Rad bi se zahvalil klubu, predsedniku, odboru, osebju, trenerjem, igralcem in predvsem fantastičnim navijačem, ki upam, bodo razumeli to izjemno priložnost v moji karieri. Mislim, da nikoli ni dober čas za odhod iz kluba, v katerem si se ustalil, in v katerem sem igral najboljši nogomet v svojem življenju. Veliko igralcev govori o tem, kateremu klubu so se hoteli pridružiti že kot mladi igralci, in lahko rečem, da so se mi s prestopom uresničile sanje. Veselim se že novega razburljivega poglavja v življenju,« je napisal Bale.

Levy: Imamo močno ekipo

Valižanov prestop je komentiral tudi predsednik Tottenhama Daniel Levy: »Garetha nismo imeli namena prodati, saj gradimo moštvo za prihodnost, poleg tega pa je bil šele v drugem letu štiriletne pogodbe. Real je pokazal veliko zanimanja zanj in tudi Gareth je izrazil željo po igranju za ta klub, zato smo videli, da ga ne bi imelo smisla obdržati, saj se ne bi mogel dovolj osredotočiti na igro. Naposled smo se s težkim srcem odločili, da ga vendarle prodamo, a hkrati vemo, da imamo izjemno močno ekipo.«

Od Southamptona do Reala

Gareth Bale je svojo profesionalno kariero začel leta 2006 pri Southamptonu, iz katerega je leto kasneje za osem milijonov evrov prestopil k Tottenhamu.

Valižanski nogometaš se je hitro uveljavil pri londonskem moštvu in na 203 tekmah dosegel 55 golov, zavoljo odličnih predstav pa je aprila prejel nagradi za najboljšega nogometaša in mladega igralca v Angliji.

Z začetkom poletnega prestopnega roka so v mediji vse bolj začele krožiti govorice, da bo 24-letni Bale svojo kariero nadaljeval v Madridu, vendar so pri Tottenhamu kaj hitro pokazali, da ga bodo iz svojih vrst izpustili le za rekordno vsoto denarja, ki jo je Real na koncu tudi plačal.