Michael Ballack končal svojo bogato športno kariero

36-letni Michael Ballack se je ob slovesu zahvalil družini, navijačem in prijateljem, ki so mu stali ob strani.

Objavljeno
02. oktober 2012 17.31
Posodobljeno
02. oktober 2012 18.00
Germany Soccer Ballack Retires
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Berlin - Nekdanji nemški nogometni reprezentant Michael Ballack je pri 36 letih končal aktivno športno kariero. Izkušeni 36-letni vezist je v dolgoletni karieri igral za Chemnitzer, Kaiserslautern, Bayer Leverkusen, Bayern München in angleški Chelsea, svojo aktivno pot pa je zaključil maja letos pri moštvu iz Leverkusna.

»Prehodil sem dolgo in čudovito pot. Imel sem privilegij delati s trenerji svetovnega razreda, slačilnico sem si delil z mnogimi fantastičnimi nogometaši, a prišel je čas, da končam aktivno kariero in odprem novo poglavje v svojem življenju. Zahvalil bi se družini, ki me je vseskozi podpirala, vsem prijateljem in privržencem, ki so mi stali ob strani v dobrem in slabem,« je med drugim zapisal Ballack.

Ob tem je imel Nemec kar nekaj težav s poškodbami, ki so mu nenavsezadnje preprečile, da bi se vpisal v »klub sto«. Za nemško izbrano vrsto je namreč odigral 98 tekem, na katerih je zabil 42 golov. Zaradi poškodbe se je moral odpovedati nastopu na SP v Južni Afriki, po tem pa zanj ni bilo več prostora v nemški reprezentanci, saj je selektor Joachim Loew sestavil mlado, a zelo nadarjeno ekipo, ki je oziroma še naprej igra atraktiven nogomet.

Za »elf« je Ballack igral na treh evropskih prvenstvih: na Nizozemskem in v Belgiji leta 2000, na Portugalskem leta 2004 in Avstriji in Švici leta 2008 ter na dveh svetovnih prvenstvih: na Japonskem in v Južni Koreji leta 2002 ter v Nemčiji leta 2006.