Barcelona išče poti do Martineza. V ceni 90 milijonov €, Vidal in Griezmann

Številni klubi kljub temu razmišljajo o aktualni in novi sezoni, saj jo želijo pričakati kar najbolje pripravljeni.

Objavljeno
01. maj 2020 08.30
Posodobljeno
01. maj 2020 08.30
Lionel Messi (v sredini) in Lautaro Martinez (levo) sta nazadnje igrala skupaj lanskega novembra v majici argentinske reprezentance. FOTO: Reuters
F. T.
F. T.
Nogomet se ni povsem ustavil kljub pandemiji novega koronavirusa. V veliki večini držav resda ne morejo/smejo igrati nogometnih tekem in se nanje pripravljati, toda številni klubi kljub temu razmišljajo o aktualni in novi sezoni, saj jo želijo pričakati kar najbolje pripravljeni.

Ne gre le za morebitno nadaljevanje treningov in pozneje tekem sezone 2019/20, pač pa tudi za kadrovsko podobo slačilnic. Med najbolj aktivnimi v poletnem prestopnem roku bi bili lahko Katalonci. Barcelona premleva različne možnosti, po katerih bi lahko na štadion Camp Nou pripeljala argentinskega napadalca Lautara Martineza, odličnega strelca, ki je v tej sezoni blestel pri milanskem Interju. Italijani ga ne želijo zadržati za vsako ceno, toda za izpeljavo posla so Barceloni postavili nedvoumne pogoje.


Vprašljivi Suarez, Dembele in Fati, na obzorju Neymar


Osnovni načrt Interja? »Martineza smo pripravljeni prodati Kataloncem v zameno za 90 milijonov evrov in Artura Vidala, na posojo pa bi vzeli Antoina Griezmanna,« bi lahko povzeli razmišljanje Interjevega vodstva iz zapisov v italijanskih in španskih medijih Mediaset, Gazzetta dello Sport in As.

image
Antoine Griezmann je na seznamu želja milanskega Interja in bi bil lahko vključen v posel z Barcelono. FOTO: AFP


Nekateri španski viri vztrajno trdijo, da se želi Barcelona tako ali tako znebiti Griezmanna, toda ob tem dodajajo, da bi lahko klub vključil tudi v pogajanja s PSG za morebitno izmenjavo z Neymarjem. Katalonci bodo vsekakor potrebovali najmanj enega novega napadalca, saj je težko z gotovostjo oceniti, kaj bo z imeni, kakršni sta poškodovana Luis Suarez in Ousmane Dembele, ali Ansu Fati, ki ga vleče k Borussii Dortmund. Nemci mu namreč »zagotavljajo« igralne minute in igralski razvoj, značilen za adute Borussie.


Zeleno luč za prihod rojaka prižgal tudi Lionel Messi


Lautaro Martinez ostaja prva tarča Kataloncev v prihajajočem prestopnem roku, zeleno luč za njegov prihod je prižgal tudi vodilni klubski as Lionel Messi. Inter je za Lautara argentinskemu klubu Racing plačal 23 milijonov evrov odškodnine, pogodbo z Milančani ima sklenjeno do konca junija 2023, v njej pa je zapisana odkupna klavzula v višini 111 milijonov evrov. Spomnimo, Barcelona je odštela Atleticu za Griezmanna 120 milijonov evrov.