Barcelona proti Athleticu v katalonskih barvah

Barcelona bo na sobotni prvenstveni tekmi proti Athleticu igrala v rumeno-rdečih dresih, ki predstavljajo zastavo Katalonije.

Objavljeno
11. september 2014 20.49
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Vodstvo španske nogometne lige je odobrilo prošnjo Barcelone, da na sobotni prvenstveni tekmi z Athleticom nastopi v rdeče-rumenih dresih, ki predstavljajo barve zastave Katalonije.

Pri Barceloni bodo s to potezo obeležili obletnico padca Barcelone in izgubo suverenosti Katalonije. Na ulicah Barcelone zaradi te obletnice pričakujejo ogromno ljudi, ki bodo počastili spomin na dan, ko se je katalonska vojska dokončno predala v vojni za nasledstvo Španije. Katalonija želi med drugim devetega novembra izvesti referendum o neodvisnosti, čemur pa vlada v Madridu ostro nasprotuje.

»Zahtevali smo spremembo dresov, ki bodo v barvah katalonske zastave. S tem želimo obeležiti spomin na tristoto obletnico padca Barcelone leta 1714,« so sporočili iz katalonskega kluba.

Nogometaši Barcelone so v pretekli sezoni že nosili drese v barvah katalonske zastave Senyere, v soboto pa jih bodo prvič v zgodovini oblekli na domačem štadionu Camp Nou.