Barcelona se je zaradi tvita odpovedala Guardioli

Sergio Guardiola ne bo smel zaigrati v B ekipi Barcelone. Zakaj? Ker je kot navijač Real Madrida žalil Katalonce.

Objavljeno
29. december 2015 13.07
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-LEVANTE
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Barcelona - Barcelona je razdrla pogodbo s Sergijem Guardiolo, ki tako ne bo dobil priložnosti zaigrati v ekipi B katalonskega nogometnega velikana. Vest ne bi bila vredna kakšne posebne omembe, če ne bi s 24-letnim španskim nogometašem v enem dnevu sklenili in nato po šestih urah še ekspresno prekinili sodelovanje. Razlog? Žaljivi tviti na račun kluba.

Izkazalo se je, da naj bi bil Guardiola, ki vsaj glede na poročila španskih medijev ni v sorodu s slovitim nekdanjim trenerjem Barcelone Pepom Guardiolo, včasih zapriseženi navijač velikih tekmecev Reala Madrida. Oziroma je vsaj bil navijač kraljevega kluba pred dvema letoma, ko je prek družbenih medijev širil sporočila v slogu: »Hala, Madrid!« in »J...te se Katalonci.«

Za razkritje žaljivih tvitov zdaj že nekdanjega člana katalonskega kluba so poskrbeli zapriseženi navijači blaugrane, ki so bili ogorčeni, da je član njihovega svetega kluba postal nogometaš, ki je žalil svetinjo.» V Barceloni smo se odločili za razdrtje pogodbe, ki smo jo podpisali s Sergijem Guardiolo, potem ko smo odkrili, da je objavil žaljive tvite o klubu in Kataloniji,« je Barcelona zapisala v uradni izjavi za javnost.

Guardiola je nazadnje nosil dres Alcorcona in je bil, vsaj po uradnih fotografijah s podpisa pogodbe sodeč, sila vesel novega izziva. Zato je bil še toliko bolj presenečen, ko je izvedel, da je Barcelona z njim ekspresno prekinila sodelovanje. Guardiola je sicer ugovarjal, da ni bil osebno odgovoren za žaljive tvite ter se je opravičil, a ugovor ni zalegel.

»Zavedam se, da sem naredil napako. Opravičujem se Kataloniji in Barceloni. Razumem odločitev. Sam bi enako ravnal. Hkrati pa bi rad jasno povedal, da nisem napisal teh tvitov. Prijatelj je vzel moj telefon in napisal, kar je napisal. Gre za nesporazum. Tviti so bili napisani leta 2013, šlo je za neslano šalo prijatelja, vse do zdaj nisem vedel za obstoj teh tvitov. Barcelona je zelo lepo ravnala z mano. Razumem njihovo odločitev. Zdaj se bom odpravil domov, videli bomo, kaj bo,« je za špansko radijsko postajo Cope dejal zdaj že nekdanji član Barcelonine rezervne ekipe B.