Barcelona se je znesla nad Osasuno

Katalonski nogometni velikan je bil od zadnjeuvrščenega španskega prvoligaša boljši s kar 7:1. Štirje goli v 10 minutah.

Objavljeno
27. april 2017 00.56
Spain Soccer La Liga
J. P.
J. P.

Barcelona - Zmaga v zadnjih izdihljajih dvoboja z večnim tekmecem Realom (3:2) v nedeljskem »el clasicu« je na nogometaše Barcelone, ki še celijo rane po izpadu iz lige prvakov, kajpak delovala zelo blagodejno, kar so dokazali v današnjem obračunu 34. kola španskega prvoligaškega tekmovanja. Pred skoraj 64.000 navijači na domačem štadionu Camp Nou so se namreč znesli nad zadnjeuvrščeno Osasuno, ki se ne more več izogniti izpadu, in jo odpravili s kar 7:1. Katalonski velikan je že trinajstič v sezoni (v katerem koli tekmovanju) nasprotnikovo mrežo zatresel vsaj petkrat v enem dvoboju.

Bila je to igra mačke z mišjo, razkorak na igrišču ne bi mogel biti večji. Gostitelji so bili kar 77-odstotno pri žogi in imeli krepko na svoji strani razmerja vseh sproženih strelov (19:3), strelov v okvir vrat (9:2), kotov (10:1) in - še najmanj - prostih strelov (9:5). Že po pol ure so vodili z 2:0, spektakularno pa so se lotili obdobja med 57. in 67. minuto, ko so kar štirikrat zatresli Osasunino mrežo. Po dvakrat so zadeli Lionel Messi (iz zadnjih 19 poskusov v »la ligi« je bil uspešen kar enajstkrat!), Andre Gomes in Alcacer Paco, z bele točke pa je bil natančen Javier Mascherano, ki je prispeval natanko petstoti zadetek za Barço v vseh tekmovanjih, odkar jo vodi Luis Enrique. Častni gol za goste je prispeval Roberto Torres v začetnih trenutkih drugega polčasa.