Barcelona v tej sezoni brez lovorike?

Lionel Messi in soigralci v torek zvečer na gostovanje v Vitorio.

Objavljeno
22. april 2019 19.30
Posodobljeno
22. april 2019 19.33
Lionel Messi (levo) in Philippe Coutinho sta Barcelonina igralca z odlično tehniko. FOTO: AFP
Trener nogometašev Barcelone Ernesto Valverde kljub odlični trenutni podobi svojih adutov ostaja previden in z obema nogama trdno na tleh. Kataloncem se nasmiha novi naslov španskega prvaka, v polfinalu lige prvakov se bodo merili z Liverpoolom (1. in 7. maj), 25. maja bodo v finalu španskega pokala poskušali zmleti še Valencio.


Lovoriko si moraš zaslužiti


»Če pogledate na lestvico primere division, morda res deluje, da nam ne more spodleteti. Toda že naša naslednja tekma z Alavesom bo neugodna in zahtevna, ne moremo se obnašati vzvišeno. Še bolj previdni moramo ostati v ligi prvakov: prav ničesar še nismo osvojili. In, ne nazadnje, tudi v španskem pokalu nam kaže dobro, saj bomo igrali v finalu. Toda tudi to lovoriko si moramo šele zaslužiti,« je opozoril navzoče Valverde.

image
AFP Trener Ernesto Valverde bo sprejel naslednji izziv v torek ob 21.30 v Baskiji. FOTO: AFP


Trener, ki je posrečeno spremenil igro Barcelone, ki nič več ne temelji (zgolj) na kratkih podajah žoge, vendarle optimistično zre v naslednje tedne in nove izzive. Še vedno je dosegljiv tudi rekord generacije iz leta 2009, ki je pod taktirko Pepa Guardiole osvojila trojček lovorik, nato še španski in evropski superpokal in decembra klubsko svetovno prvenstvo.

»V jati imamo več igralcev, ki so vajeni igrati pod velikim pritiskom, zato to znanje in izkušnje lahko prenašajo na mlajše soigralce. Ti igralci so vselej našli odgovor na zahtevna vprašanja, zato sem povsem miren in osredotočen na pripravo vsake naslednje tekme. Prva prihaja že z Alavesom,« je zatrdil Valverde in napovedal številne rotacije v zasedbi Kataloncev.