Barcelona z novimi milijoni

Letalska družba Qatar Airways je Barceloni za triletno sponzorsko pogodbo odštela vrtoglavih sto milijonov evrov.

Objavljeno
28. avgust 2013 12.48
FBL-ESP-SUPERCOPA-ATLETICOMADRID-BARCELONA
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Barcelona - Katalonski nogometni velikan Barcelona je znova v središču pozornosti. Tokratni ples milijonov ni povezan z novim prestopom ali astronomsko odškodnino, temveč z novim generalnim pokroviteljem. Letalska družba Qatar Airways je Barceloni za triletno sponzorsko pogodbo odštela vrtoglavih sto milijonov evrov.

Vodstvo Barcelone si lahko mane roka, saj je družbo, katere lastnik je bogati katarski emir, prepričalo, da se s klubom splača poslovati. V okviru dogovorjenega zneska je načrtovan tudi poseben dodatek, če bo Barca osvojila prestižno lovoriko, pokal zmagovalcev lige prvakov.

V skladu z dogovorom bo logotip katarske družbe dobro viden na majicah nogometašev Barcelone, obenem pa so si Katarci zakupili tudi oglasni prostor na stadionu Camp Nou, tako na zunanji fasadi kot tudi na navijaških tribunah, prav tako pa bo logotip družbe navzoč v Barcinem muzeju. Je pa predsednik kluba Sandro Rosell v pogajanjih izposloval pomembno zmago, poimenovanje stadiona Camp Nou tudi po podpisu pogodbe ostaja po starem, brez dodatka Qatar Airways.

Katarci novo navezo že na veliko oglašujejo s televizijskim oglasom, v katerem na »planetu Barca« osrednje vloge igrajo zvezdniki katalonskega kluba.