Barceloni 11. superpokalna lovorika

Barcelona je na drugi tekmi španskega superpokala igrala neodločeno z Atleticom (0:0) in si enajstič prislužila lovoriko.

Objavljeno
29. avgust 2013 02.58
FBL-ESP-SUPERCOPA-BARCELONA-ATLETICO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Nogometaši Barcelona so na povratni tekmi španskega superpokala iztržili neodločen izid proti madridskemu Atleticu (0:0) in si enajstič v zgodovini priborili lovoriko tega tekmovanja.

Prva tekma v Madridu se je končala z izidom 1:1, zato je Barcelona superpokal osvojila zaradi pravila o večjem številu golov v gosteh. Katalonci so z enajstimi osvojenimi lovorikami najuspešnejši klub v temu tekmovanju, sledita Real (9) in Deportivo (3).

Messi zgrešil enajstmetrovko

Madridčani so se na povratni tekmi dobro zoperstavili španskim prvakom in si pripravili veliko priložnosti za gol, vendar so imeli Katalonci v svojih vrstah razpoloženega Victorja Valdesa. Ta se je izkazal z dvema dobrima obrambama, najprej je v 42. minuti preprečil gol Arde Turana, nato pa je v 56. minuti ustavil tudi poskus nekdanjega soigralca Davida Ville.

Atletico je od 81. minute igral z desetimi možmi na igrišču, potem ko si je Filipe Luis za prekršek nad Danielom Alvesom prislužil rdeči karton. Domačini so imeli nato sedem minut kasneje priložnost, da odločijo dvoboj, ko je Joao Miranda v kazenskem prostoru na nepravilen način ustavil Pedra, vendar je Lionel Messi zadel prečko. Madridčani so pred koncem dvoboja dobili še en rdeči karton. Arda Turan, ki je v 72. minuti svoje mesto prepustil Adrianu, je v 91. minuti protestiral pri glavnem sodniku Fernandezu Borbalanu, ki ga je za kazen poslal s klopi. Tekma se je končala z začetnim izidom 0:0, tako da je superpokalna lovorika pripadla Kataloncem.