Bastia ima izgrednikov dovolj: tožba in dosmrtna prepoved za huligane

Izgredi navijačev Bastie na tekmi proti Lyonu so sodu izbili dno - klub se je odločil za ostre sankcije proti navijačem.

Objavljeno
19. april 2017 12.33
France Soccer Europa League
N. Gr.
N. Gr.
Bastia - Francoski nogometni prvoligaš Bastia je potrdil, da je na sodišču vložil tožbo proti navijačem, ki so konec tedna na prvenstveni tekmi proti Olympique Lyonu vdrli na teren in napadli nogometaše gostujočega kluba. Sodnik je tekmo ob polčasu prekinil, klub s Korzike pa je potrdil, da navijače čakajo dosmrtne prepovedi obiska nogometnega stadiona.

Ob tem so pri Bastii obljubili, da bodo izboljšali varnost na stadionu. Na nedeljski prvenstveni tekmi so navijači Bastie namreč vdrli na igrišče in med ogrevanjem napadli nogometaše Lyona, nato pa še enkrat ob polčasu, zaradi česar sodnik ni nadaljeval tekme.

Iz vodstva Bastie so še dodali, da so proti izgrednikom vložili tožbo ter da »velika večina pravih nogometnih navijačev ne želi biti več talec manjšine«.

Klub, ki je na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, čaka tudi težka kazen vodstva francoske lige. Prvo zaslišanje je na sporedu v četrtek, ko klubu poleg kazni grozi tudi odvzem točk. Morebiten odvzem bi že zapečatil usodo Bastie, ki trenutno za »varnimi« mesti zaostaja za tri točke.