Bayern spet na vrhu, Borussia poražena po 31 tekmah

V nemškem nogometnem prvenstvu je vrh lestvice znova zavzel Bayern. Borussia Dortmund je doživela prvi poraz po 31 tekmah.

Objavljeno
22. september 2012 21.00
FBL-GER-BUNDESLIGA-SCHALKE-BAYERN MUNICH
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Nogometaši Bayerna so v nemškem nogometnem prvenstvu dosegli že četrto zmago v štirih tekmah, in z 2:0 premagali Schalke. Potem ko je njihov glavni tekmec za naslov, aktualni prvak iz Dortmunda na drugi strani proti Hamburgu doživel prvi poraz, so se Bavarci znova povzpeli na vrh lestvice v bundesligi. Popoln izkupiček po štirih kolih (12 točk) ima sicer tudi Eintracht Frankfurt, a je Bayern na prvem mestu zaradi boljše razlike v golih.

V Münchnu, kjer se nocoj začenja Oktoberfest, imajo tako še dodaten razlog za veselje. Kljub poškodbi Francka Riberyja je bavarsko moštvo prišlo do nove prepričljive zmage. Zanjo sta v drugem polčasu v razmaku treh minut poskrbela Toni Kroos in Thomas Müller.

Borussia je na drugi strani z 2:3 presenetljivo izgubila proti Hamburgu, ki je sicer prišel šele do svoje prve zmage v novi sezoni, z dvema goloma jo je pomagal priboriti Južnokorejec Son Heung-Min. Za Hamburg se je med strelce vpisal še Ivo Iličević, oba gola za Dortmund je prispeval hrvaški nogometaš Ivan Perišić. Tako se je za Borussio končal dolg niz brez poraza na 31 tekmah. Na prvenstveni lestvici so prvaki padli na četrto mesto, za Bayernom zaostajajo pet točk.

»Dober občutek je, ko imamo pet točk prednosti pred prvakom, toda prvenstvo je maraton, ki traja 34 tekem,« je ob tem opozoril prvi mož Bayerna Jupp Heynckes, ki je vseeno lahko zadovoljen z izjemnim štartom Bayerna v novo sezono. Na sedmih tekmah, kolikor so jih na vseh tekmovanjih odigrali v tej sezoni, še niso doživeli poraza. 

Bundesliga, 4. kolo:

Mainz 05 : Augsburg 2:0 (Ivanschitz 10., Szalai 26.)

Hamburg : Borussia Dortmund 3:2 (Son 2., 59, Iličević 55.; Perišić 46., 60.)

Fortuna Dusseldorf : Freiburg 0:0

Schalke 04 : Bayern Munich 0:2 (Kroos 55., Müller 58.)

Wolfsburg : Furth (Olić 42.; Pogatetz 27./ag)

Nuremberg : Eintr. Frankfurt 1:2 (Polter 76.; Hoffer 25., Inui 60.)

Nedelja, 23. september:

Bayer Leverkusen - Borussia Moenchengladbach

Werder Bremen - Stuttgart

Hoffenheim - Hanover