Beckham že snubi Ibrahimovića v MLS

Angleški zvezdnik David Beckham bi bil zelo vesel, če bi lahko Zlatana Ibrahimovića zvabil v svoje moštvo v Miamiju.

Objavljeno
22. december 2015 10.52
France Socccer PSG Montpellier
Š. Ro.
Š. Ro.

Miami - Nekdanji uspešni angleški nogometaš David Beckham v Miamiju ustanavlja svojo ekipo za severnoameriško ligo MLS. Čeprav je na Floridi šele našel dom za svoje moštvo, že načrtuje tudi, katerega od evropskih zvezdnikov bo zvabil čez lužo. Eden njih je tudi švedski napadalec Paris St. Germaina Zlatan Ibrahimović.

Beckham je zanimanje zanj izrazil v pogovoru za švedski časnik Aftonbladet: »Če bo Ibrahimović še aktiven, ga želim vsekakor kupiti. Glede na to, da je izjemno telesno sposoben, se mi zdi to povsem mogoče. Kdo ne bi želel igralca, ki je pripravljen ubijati za zmago,« je dejal nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, Real Madrida in Los Angeles Galaxyja, ob koncu kariere pa sta z Ibrahimovićem tudi skupaj igrala v Parizu.

Po dolgem trudu in iskanju je Beckham nedavno le našel primerno lokacijo za štadion in dejal, da ga bodo gradili dve do tri leta. Tedaj bo danes 34-letni »Ibra« res verjetno že pri koncu kariere, a Beckahm verjame, da bi ga morda izkušnja v Miamiju vseeno zanimala. »Igral sem za nekaj najboljših klubov na svetum a nikjer nisem srečal igralca, ki bi tako resno jemal tako treninge kot tekme. Ko sem prišel v Pariz, sem vedel, da je svojevrsten talent, a da je tudi tako nepopustljiv, tega nisem vedel. Je rojeni zmagovalec, prava zver z ogromno samozavesti in sam se štejem med njegove največje občudovalce,« je še povedal o nekdanjem soigralcu.