Benitez: Z Ronaldom nisva na bojni nogi

Trener Real Madrida Rafael Benitez je zatrdil, da se z zvezdnikom Cristianom Ronaldom dobro razumeta.

Objavljeno
24. november 2015 22.47
SOCCER-CHAMPIONS-SHA-MAD
Š. Ro.
Š. Ro.

Madrid - Po hudem porazu na clasicu z Barcelono so se kajpak še okrepile govorice, da se bo trener Rafael Benitez poslovil in da s Cristianom Ronaldom nista na isti valovni dolžini. Portugalec naj bi želel, da španski trener odide in menil, da z njim na krovu moštvo ne bo osvojilo nobenega naslova. Toda predsednik Florentino Perez mu je za zdaj izkazal zaupanje, Benitez pa je pred tekmo lige prvakov proti Šahtarju zavrnil namige, da se z Ronaldom ne razumeta.

»Če sem v konfliktu z Ronaldom? Nikakor, to ni res. Cristiano je zelo predan nogometaš, je zelo pomemben član naše ekipe. A ne želimo se preveč zanašati na posamezne igralce,« je dejal trener, čigar moštvo je izgubilo zadnji dve tekmi v prvenstvu in zdrsilo na tretje mesto.

»Ne zdi se mi, da smo v krizi. Imamo odlično ekipo, dobre igralce. A držimo skupaj, slišal sem besede podpore iz vodstva. Pogovarjal sem se z igralci, takšne stvari moramo razčistiti stran od igrišč,« je dejal in še zatrdil da uživa popolno zaupanje igralcev. »Zavedam se, da je odgovornost za te rezultate moja, trudim se po najboljših močeh, da bi osrečil navijače. Mislim, da se prikazal tudi nekaj dobrih rezultatov, a so me vseeno kritizirali, pa si tega nisem zaslužil. V tem položaju je najbolje, da se zberem in še naprej dobro delam. Veliko let sem v nogometu in popolnoma mi je jasno, da dva poraza ne moreta biti usodna.«

Njegove besede o zaupanju je na novinarski konferenci potrdil tudi vratar Keylor Navas in dejal, da igralci podpirajo trenerja, ne glede na to, kaj pišejo mediji. »Zmagujemo in izgubljamo skupaj. Zaupam svojim sodelavcem, naša moč mora biti v združenosti,« je dejal 28-letni Kostaričan.

Ronaldo ostaja

Govorice o Ronaldovem odhodu je tudi pomiril njegov agent Jorge Mendes in za nekatere španske medije povedal, da namerava portugalski napadalec ostati v Madridu vse do upokojitve.