Benzema nič več zaželen v francoski reprezentanci

Prihodnost Karima Benzemaja v dresu francoske reprezentance je po izsiljevalskem škandalu pod velikim vprašajem.

Objavljeno
04. december 2015 11.31
FBL-FRA-CRIME-POLICE-SEXTAPE-FILES
G. L.
G. L.

Pariz - Karim Benzema ne bi smel biti več vpoklican v francosko reprezentanco. Takšno je mnenje kar 82-odstotnega deleža anketirancev v raziskavi francoske televizije BFMTV in radia RMC. Napadalec madridskega Reala si je prezir lastnega naroda nakopal z vpletenostjo v izsiljevanje še enega francoskega reprezentanta Mathieuja Valbuene.

Anketiranci so na vprašanje, ali Benzemaja še lahko vpokličejo v francosko reprezentanco, v kar 50 odstotkih odgovorili z »ne, nikakor«, 32 odstotkov sodelujočih pa je odgovorilo s preprostim »ne«. V anketi je sodelovalo 924 ljudi, starejših od 18 let, le 18 odstotkov izmed njih pa bi napadalca še imelo v reprezentanci.

Sedemindvajsetletni nogometaš se je v začetku novembra znašel sredi izsiljevalske afere, v kateri so nekateri posamezniki Valbueno izsiljevali z javno objavo videoposnetka, na katerem je spolno občeval z neznanko. Zahtevali so 15 tisoč evrov odkupnine. Ker je bil Benzema v aferi dokazano vpleten, kar so z objavo pogovora med njim in Karimom Zenatijem razkrili tudi pri francoskem časniku L'Equipe, mu grozi celo do pet let zaporne kazni.

Francoski selektor Didier Deschamps na zadnjih prijateljskih tekmah z Nemčijo in Anglijo na Benzemaja in Valbueno ni računal, kakšne načrte ima z njima v prihodnosti, pa še ni jasno. Gostitelje evropskega prvenstva naslednji preizkušnji čakata marca, ko se bodo pomerili z Nizozemci in Rusi.