Benzema začasno izključen iz reprezentance

Vodstvo francoske nogometne zveze je Karima Benzemaja zaradi vpletenosti v škandal izključilo iz reprezentance.

Objavljeno
10. december 2015 15.27
Posodobljeno
10. december 2015 15.48
SOCCER-FRANCE/SEXTAPE
M. Ž.
M. Ž.

Pariz - Odlični francoski napadalec Karim Benzema zaradi vpletenosti v izsiljevalski škandal do nadaljnega ne bo smel igrati za državno reprezentanco, je sporočil predsednik francoske nogometne zveze Noël Le Graët.

Benzema se je sredi novembra znašel v središču pozornosti, ko naj bi nepridipravom pomagal izsiljevati svojega reprezentančnega kolega Mathieuja Valbueno. Neznanci so pridobili njegov posnetek, na katerem ima spolni odnos z neznanko, in so od Valbuene zahtevali odkupnino. Policija je Benzemaja povezala z nepridipravi, tako da mu grozi celo do pet let zapora, napadalec pa od začetka afere trdi, da je nedolžen.

Benzema je po izbruhu škandala izgubil veliko podpornikov, kar sta potrdili tudi francoske televizije BFMTV in radia RMC, oglasil pa se je tudi francoski premier Manuel Valls, ki je dejal, da za Benzemaja ne bi smelo biti prostora v reprezentanci.

Karim Benzema zaradi škandala ni bil vpoklican v reprezentanco za zadnji tekmi z Nemčijo in Anglijo, zdaj pa je doživel nov udarec, saj ga je francoska zveza začasno izključila iz reprezentance, dokler se ne razreši izsiljevalski škandal.