BiH ostaja brez eura, Irci tretjič med elito stare celine

Po izenačeni prvi tekmi (1:1) je Irska v povratnem domačem obračunu dodatnih kvalifikacij za euro 2016 zmagala z 2:0.

Objavljeno
17. november 2015 00.07
Ireland Bosnia Euro Soccer
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dublin - Irski nogometaši bodo prihodnje leto v Franciji tretjič doslej in drugič zapored nastopali med elito stare celine. Potem ko so se že s prvega dvoboja dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Zenici vrnili s pozitivnim izidom (1:1), so danes potrdili dobro izhodišče (2:0), z dvema goloma je izbrano vrsto BiH potopil član angleškega prvoligaša Stoka Jonathan Walters.

Prvi zadetek je bil sicer precej sporen, saj je sodnik Björn Kuipers pokazal na belo točko zaradi igranja z roko Ervina Zukanovića v kazenskem prostoru, čeravno branilec z roko ni šel proti žogi, temveč jo je pritisnil ob telo. Waltersov drugi gol je bil čist kot solza in slavje na štadionu Aviva se je lahko začelo. V tretji minuti sodnikovega dodatka je najlepšo priložnost za BiH zapravil Vedad Ibišević, ki je zadel prečko.

Poražena zasedba bo morala tako na krstni nastop na euru počakati še vsaj štiri leta, v tolažbo ji je, da se je lani prvič doslej predstavila na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Izbrana vrsta BiH je sicer prevladovala na igrišču, imela žogo kar 64-odstotno v svoji posesti, a kaj, ko je le enkrat samkrat ustrelila v tekmečev okvir vrat.