Bilanca sezone lige prvakov: Jan Oblak z največ obrambami

Najboljši strelec Cristiano Ronaldo, podajalec Neymar, pri posesti žoge in uspešnosti podaj najuspešnejši Bayern.

Objavljeno
04. junij 2017 14.41
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak je v sinoči končani sezoni lige prvakov (v finalu je Real s 4:1 odpravil Juventus) pristal povsem na vrhu razpredelnice najuspešnejših vratarjev po številu obramb. V celotni sezoni v majici madridskega Atletica jih je namreč zbral kar 39 oziroma dve več kot Bayernov Manuel Neuer in Realov Keylor Navas, ki je včeraj dodal še tri.

Najboljši strelec sezone je bil Cristiano Ronaldo, ki je z dvema finalnima zadetkoma svoj izkupiček povišal na 12 in za en gol prehitel Barceloninega Argentinca Lionela Messija, obenem je bil s šestimi asistencami tudi drugi najboljši podajalec, takoj za Brazilcem v vrstah katalonskega velikana Neymarjem (osem). Po številu uspešnih predložkov je bil z naskokom prvi nemški »galaktik« Toni Kroos (833).

Real je dosegel tudi največ zadetkov v sezoni (36), kar osem več od prve zasledovalke Borussie Dortmund, za nameček je kraljeval tudi pri napadalnih poskusih (244). Pri uspešnosti podaj (90 %) in posesti žoge (63 %) je bil pred konkurenco Bayern, še najbližje mu je bila Barcelona (88 % oziroma 62 %), sicer pa je v 125 dvobojih padlo 380 golov, kar pomeni 3,04 na obračun oziroma eden na vsakih 31 minut. Največ, kar 70, jih je bilo doseženih v prvih 15 minutah drugega polčasa.