Bišćan: »Z delom začenjamo takoj, časa ni na pretek!«

Predsednik Mandarić: Dobili smo dobrega trenerja, sistematičnega, vztrajnega, a tudi iskrenega in umirjenega.

Objavljeno
02. junij 2017 13.02
Posodobljeno
02. junij 2017 13.02
Igor Bišćan
J. P., N. Gr.
J. P., N. Gr.

Ljubljana - Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija ima novega trenerja, tudi uradno je Safeta Hadžića na vročem stolčku zamenjal 39-letni Igor Bišćan, nekdanji hrvaški reprezentant - pod državno zastavo je zbral 15 nastopov - in član zagrebškega Dinama, Liverpoola (z njim se je leta 2005 veselil lovorike v ligi prvakov) in Panathinaikosa.

Nazadnje je kot trener vodil klub iz zagrebškega predmestja Rudeš, ki ga je popeljal med hrvaško elito. »Veselim se novih izzivov. Olimpija je velik klub s precej potenciala in dobrimi nastavki za uspeh. Podrobno sem analiziral moštvene nastope v zadnji sezoni in vlogo slehernega igralca. Delati začenjamo nemudoma, časa ni na pretek,« je pojasnil novi trener zmajev.

»Ogledal sem si dovolj tekem Olimpije, tako da sem dobil vpogled v igro Olimpije. Dejstvo je, da rezultati niso bili dobri, da igra ni bila prepričljiva in ni bilo prave discipline ter pravega pristopa. To so prve stvari, na katerih bomo morali delati. Igralce poznam, o njih vem veliko, še več bom vedel po prvih treningih. Trenutno zaupam igralcem, ki jim imam na voljo, iz njih bom skušal potegniti čim več, razmišljamo pa tudi o novih imenih, vendar bo treba nanje še malo počakati. Vem, da je to izrabljena fraza, pa vseeno, od svoje ekipe pričakujem, da bo igrala disciplinirano in odgovorno, da bodo navijači ponosni nanjo, vsakdo od igralcev pa bo moral na igrišču dati svoj maksimum. Moj prvi pomočnik bo Ante Tomić, za kondicijsko pripravo pa bo skrbel Vedran Naglić,« je na novinarski konferenci še povedal 39-letni Biščan. 

»Dobili smo dobrega trenerja, ki se ga spomnim po odličnih in odločnih nastopih še iz časov, ko je nosil majico Liverpoola. Takšen je tudi kot trener: sistematičen, vztrajen, a tudi iskren in umirjen. Rezultati so več kot očitni. Takšnega strokovnjaka potrebujemo ta hip v Olimpiji,« je ob podpisu dveletne pogodbe z Bišćanom poudaril predsednik kluba Milan Mandarić, na novinarski konferenci pa povedal še»Ni bilo veliko kandidatov za novega trenerja, pred Biščanom trije, morda štirje, toda po prvem pogovoru z njim sem vedel, da je on tisti, ki ga Olimpija potrebuje. Gre za popolnoma novega človeka, ki ima značaj, ki ima veliko igralsko ime in ve, kako priti do cilja. Mislim, da si ne smem več privoščiti napake, imam občutek, da smo dobili trenerja, ki ne bo dovolil nediscipline in povprečja.«