Blatter še vedno vztraja pri nedolžnosti

Nekdanji predsednik FIFA Sepp Blater je vsem 209 članicam poslal osebno pismo in v njem zapisal, da se počuti kot žrtev.

Objavljeno
15. december 2015 19.45
SOCCER-FIFA/BLATTER
Š. Ro.
Š. Ro.

Berlin - Suspendirani predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter se še ni vdal v boju s korupcijskimi obtožbami, zaradi katerega je za 90 dni dobil prepoved delovanja v nogometu. Kot pravi njegov svetovalec Klaus Stöhlker je zelo bojevito razpoložen, vse do konca se bo boril, da dokaže svojo nedolžnost.

Tako je te dni 79-letni predsednik vsem 209 članicam poslal osebno pismo in v njem znova poudaril, da ni vpleten v korupcijske afere, ki so zamajale ugled krovne nogometne organizacije. Stöhlker je dejal, da Blatter pisma ni napisal na uradni Fifin papir in da se počuti kot žrtev v trenutnih aferah.

Blatterja je Fifina etična komisija suspendirala za 90 dni zaradi sumljivega izplačila dveh milijonov švicarskih frankov zdajšnjemu predsedniku Evropske nogometne zveze Michelu Platiniju, ki je prav tako suspendiran. Oba zanikata kakršno koli krivdo. Etična komisija bo najverjetneje 21. decembra objavila rezultate zaslišanja.