Blatter: SP pozimi ne pride v poštev

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Joseph Blatter je za britansko televizijo BBC dejal, da bo svetovno nogometno prvenstvo 2022 v Katarju vendarle na sporedu v poletnem času.

Objavljeno
07. februar 2011 18.16
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
London - Predsednik Mednarodne nogometne zveze Joseph Blatter si je vendarle premislil glede datuma izvedbe nogometnega SP leta 2022 v Katarju. Tako je izjavil, da bo prvenstvo vendarle v poletnem terminu in ne pozimi, kot je bilo zaradi visokih temperatur na Arabskem polotoku, mišljeno sprva.

»Zaenkrat ni predvideno, da bi prvenstvo izvedli v zimskih mesecih. Kdo je sploh prvi začel o tem govoriti, da bi zaradi visokih temperatur v Katarju raje igrali pozimi? Najprej je bil to Franz Beckenbauer, nato Michel Platini (predsednik UEFA op. p.) in zatem še združenje poklicnih igralcev nogometa. Ne favoriziram ene ali druge možnosti, dejal sem le, da zimska meseca nista le januar in februar,« je za BBC dejal Blatter in dodal, »da selitev v sosednje dežele ne pride v poštev. Vseh 64 tekem bomo odigrali v Katarju«. Slednji je prvenstvo presenetljivo dobil v konkurenci Avstralije, Japonske, Južne Koreje in ZDA