Bojan Zajc na klopi zmajev prihodnji dve sezoni

Trener hokejistov Telemach Olimpije Bojan Zajc tudi uradno v svoji funkciji, z vodstvom je podpisal dvoletno pogodbo

Objavljeno
09. oktober 2012 18.38
Posodobljeno
09. oktober 2012 18.38
SLOVENIJA LJUBLJANA 04.10.2012 BOJAN ZAJC TRENER HK OLIMPIJA FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Bojan Zajc, ki je vskočil po odhodu Finca Heikkija Mälkiäja prevzel vajeti Olimpije, je tudi uradno postal trener slovenskih državnih prvakov. Z vodstvom je podpisal pogodbo, ki ga na klop zmajev veže do sezone 2013/14.

Zajc je po slabem začetku sezone dvignil moštvo. Potem ko so na prvih tekmah zeleno-beli zbrali le dve od 12 možnih točk, so jih po spremembi na trenerskem stolčku, na zadnjih štirih tekmah vknjižili pet.

»Dolgo sem se odločal. Na koncu je pretehtal večji izziv s katerim odpiram novo poglavje na svoji trenerski poti. Poizkušal bom nadaljevati začeto delo in ekipo čim bolje pripraviti na vsakega nasprotnika posebej. Ne bo nam lahko a ob zavzetem delu lahko storimo marsikaj. Lahkih nasprotnikov v tej ligi ni. Računam na enako motivacijo, zavzetost in disciplino svojih varovancev kot so jo prikazali do sedaj. V ekipi bo moral iz sebe vsak iztisnit svoj maksimum, da bomo zadevo lahko pripeljali tja kamor si želimo,« je po podpisu pogodbe povedal Zajc.

Stari znanec Olimpije je v zeleno-belem dresu debitiral kot 17-letnik. Pozneje je zaigral še za Vojvodino in Medveščak ter osvojil zadnja dva naslova prvaka SFRJ, nato pa se vrnil v Ljubljano in ostal zvest zeleno-belim do konca igralske kariere. V tem času je z Olimpijo osvojil 10 naslovov državnega prvaka Slovenije. Ob tem se je dvakrat preizkusil tudi v tujini. V Avstriji je oblekel dres Zeltwega ter v Italiji dres Pontebbe.

V trenerske vode se je podal pred sezono 2007/08 in postal pomočnik glavnega trenerja pri HDD Olimpiji, nato pa zadnja leta deloval v mladinskih vrstah HK Olimpije.