Tudi bolgarski palček opozoril: v ligi prvakov ni majhnih ekip (VIDEO)

Ludogorec šel na vse ali nič in Real Madridu povzročil veliko težav. Roman Bezjak in soigralci razočarani zaradi poraza.

Objavljeno
02. oktober 2014 11.39
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Sofija - Brez strahu so se sinoči nogometaši Ludogorca spoprijeli z branilci naslova v ligi prvakov. Real Madrid se je namreč hitro po začetku tekme znašel v zaostanku, toda naposled vseeno varno pripeljal tekmo do konca in zmagal z 2:1.

A so zvezdniki madridskega moštva priznali, da ni bilo lahko. Ludogorec, za katerega je dobro tekmo odigral slovenski napadalec Roman Bezjak, sicer navijač »belega baleta«, je namreč začel z izjemnim pritiskom, dodaten pogum in motivacijo mu je vlivala še izjemna podpora s tribun. »Merili smo se z dobro ekipo, njihovi navijači so jim dajali dodatno energijo. Pomembno je, da smo zmagali, čeprav je bil to težak izziv. Toda tudi takšne tekme pridejo, toda velike ekipe morajo najti odgovor na takšne situacije. Mislim, da smo nocoj dokazali, da smo eno takšnih moštev,« je po tekmi povedal prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je sicer kmalu po prvem golu zapravil najstrožjo kazen, a nato izsilil novo, ki pa je bila po mnenju mnogih precej sporna. Portugalec je tako vendarle zadel za izenačenje. »To nas uči, da v tem tekmovanju ni popolne ekipe, vedno je treba biti popolnoma osredotočen. Toda mislim, da je bila naša zmaga zaslužena. Imeli smo veliko priložnosti, več kot nasprotnik. Ker je Liverpool nocoj izgubil, bi utegnila biti ta zmaga še toliko pomembnejša.«

»Ni dvoma, to je bila izjemna tekma. Vidimo lahko, da v tem tekmovanju ni majhnih ekip, na začetku nam je nasprotnik povzročal veliko težav. Ekipe kot je Ludogorec na takšnih tekmah pač gredo na vse ali nič, s tem pa se seveda ni enostavno spoprijeti. Še težje je bilo, ker so prvi zadeli,« je priznal tudi branilec Sergio Ramos. »Toda imeli smo svoj načrt in bili za potrpežljivost na koncu nagrajeni.«

Zadovoljen je bil tudi trener Carlo Ancelotti. »Igrali smo dobro, ustvarjali priložnosti, toda Ludogorec je začel zelo agresivno, tako kot že na prejšnji tekmi na Anfieldu. Bili so hitri in bili nevarni v protinapadih. Želel sem spočiti igralce kot so Kroos, James in Benzema, hkrati pa dati priložnost še drugim,« je povedal italijanski strokovnjak.

Čeprav bi bila že osvojena točka proti Realu veliko presenečenje, pa so bili vseeno v bolgarskem moštvu precej razočarani zaradi poraza. Navsezadnje so se enakovredno kosali z desetkratnimi evropskimi prvaki, ki pa so v zaključku tekme vendarle pokazali precej več. »Smo žalostni zaradi poraza, a ne pretirano. Mislim, da smo si zaslužili točko, glede na to, kaj smo prikazali. Pogumno smo igrali, nismo se ustrašili nasprotnika, zato lahko pohvalim svojo ekipo,« je povedal trener Ludogorca Georgi Dermendžijev.

»Težko je, ko ostaneš praznih rok, ko pa si nisi zaslužil poraza. Mislim, da sem na tej tekmi doživel največje trenutke v svoji dosedanji karieri. Pomerili smo se z najboljšo ekipo na svetu, to je bil pomemben večer na za nas, za celo Bolgarijo,« je po tekmi dejal Mihail Aleksandrov, strelec uvodnega gola Marcelinho pa je dodal: »V primerjavi z Realom smo pravi palček, mnogi niti slišali še niso za nas. Žal mi je, da nam ni uspel velik korak, a tolažim se z dobro predstavo proti temu nogometnemu velikanu. To je bila zame uresničitev sanj.«

Potem ko so nesrečno klonili že na prvi tekmi proti Liverpoolu, so bolgarski prvaki prepričan, da lahko po tej dobri predstavi premagajo vsaj Basel in se borijo za tretje mesto v skupini.