Bolt Blatterju: Svetovni prvaki bodo Brazilci

Jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt je v Zürichu obiskal Seppa Blatterja in poziral s pokalom svetovnih prvakov.

Objavljeno
28. avgust 2013 15.30
SWITZERLAND/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Zürich - Jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt se je pred diamantno ligo v Zürichu srečal s predsednikom Svetovne nogometne zveze (FIFA) Seppom Blatterjem. Bolt se je ob obisku fotografiral s pokalom, ki ga bodo naslednje leto v Braziliji dvignili novi nogometni svetovni prvaki. Kot je napovedal, utegnejo biti to prav Brazilci.

»Videl sem že nekaj njihovih tekem, povsem mogoče je, da bodo na domačem SP najboljši,« je napovedal Jamajčan, sicer velik nogometni navdušenec in navijač kluba Manchester United. »V čast mi je, da me je obiskal najhitrejši človek na svetu,« je po nekajminutnem pogovoru dejal Blatter in Boltu podaril nogometni dres s številko 9.

Jamajčan, šestkratni olimpijski zmagovalec in osemkratni svetovni prvak, je ob obisku spregovoril tudi o priložnosti, da bi se prihodnje leto pomeril z Mojem Farahom, britanskim dvakratnim svetovnim in olimpijskim prvakom na 5000 in 10.000 m. »To bi bilo zanimivo, sedaj potrebujemo le še primeren čas in ustrezno progo,« je dejal Bolt, ki bo eden izmed sodelujočih atletov na četrtkovi diamantni ligi, ko bo na Letzigrundu prava parada šampionov z 18 svetovnimi prvaki in 14 olimpijskimi zmagovalci.