Bolt želi biti med najboljšimi nogometaši na svetu

Najhitrejši zemljan se je poslovil od atletike, zdaj bi se rad preizkusil v nogometu.

Objavljeno
06. maj 2017 10.32
A. V.
A. V.
Pariz - Jamajški atlet Usain Bolt, najhitrejši človek na svetu, ki ima v svoji zbirki osem zlatih olimpijskih kolajn in enajst zlatih s svetovnih prvenstev, je napovedal slovo od atletskih stez po letošnjem svetovnem prvenstvu v Londonu. Ne pa tudi od športa, saj si želi kariero nadaljevati kot nogometaš.

"Želim postati eden najboljših petdesetih nogometašev na svetu. Prepričan sem, da če bom dobil priložnost, na sezono lahko dosežem vsaj 20 golov," je v pogovoru za francosko revijo So Foot magazine dejal 30-letni Bolt.

"Zaljubljen sem v nogomet in že nekaj let razmišljam, da bi ga igral na najvišji ravni. Upam, da bom dobil pravo priložnost. V zadnjih nekaj mesecih sem se pogovarjal z nekaterimi klubi, vendar ni bilo še nič konkretnega. Počakajmo, bomo videli, ali se bo iz tega kaj izcimilo."

Bolt je sicer velik navijač Manchester Uniteda. Njegove sanje so, da bi nekoč dobil priložnost v tem klubu, a je za zdaj bližje temu, da bo priložnost dobil v Borussii Dortmund, s katero naj bi v septembru treniral tri ali štiri dni.

"Naredil bom vse, da bom dobro pripravljen. Nogomet je telesno zelo zahteven šport, pa tudi sam nisem več rosno mlad, ampak prepričan sem, da lahko na najvišji ravni igram najmanj štiri leta," je dodal Bolt, ki je na vprašanje novinarja, ali bi se morda preizkusil tudi v francoski drugi ligi, odgovoril: "Zakaj pa ne? Nekje je treba začeti, ampak potrebujem ambiciozno ekipo."