Brečko, Cesar, »Nova« in »Sarma« dobra reklama

Reprezentanca na Gorenjskem: Lesce nepričakovano postale glavna baza Slovenije.

Objavljeno
05. september 2014 21.52
Milivoje Novaković,Ljubljana Slovenija 04.09..2014
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Lesce – Slovenska reprezentanca se na Gorenjskem pripravlja za prvo tekmo kvalifikacij za EP 2016, njena prisotnost v tem delu Slovenije pa ima vse večji odmev. Slabo drenažo na kranjskem štadionu so dobro unovčile predvsem Lesce, kamor je selektor začasno preselil svoje izbrance.

Na sončni strani Alp resda (še) ne vlada takšna nogometna evforija kot nazadnje leta 2010, ko so bili reprezentanti edini pravi zvezdniki v državi. Toda kjerkoli se pojavi nogometna reprezentanca, privabi na trening radovedneže in zbiralce fotografij in avtogramov. Tudi tokrat je na Gorenjskem podobno, Katančevi aduti se fotografirajo z navdušenci na betonskem igrišču ob štadionu Triglava, na parkirišču ob igrišču v Lescah, celo v hotelu Kokra so včeraj ustregli veliki skupini predstavnic nežnejšega spola, ki je imela na Brdu nek seminar in se je želela fotografirati s slovenskimi reprezentanti.

»To, da v Lescah gostuje reprezentanca, je dobra reklama za nas in naše vadbeno središče,« nam je med ogledom včerajšnjega treninga denimo zaupal Andrej Jožef, nekoč dolgoletni nogometaš v 1. SNL, tudi mladi slovenski reprezentant (U-21), ki je našel izziv v NK Lesce, pri katerem opravlja funkcijo trenerja selekcije U-15 in športnega direktorja kluba, katerega moštvo igra v 3. SNL center. Klub, v katerem vadi tudi 140 otrok, raste in ima še višje cilje.

Gostovanje Brečka, Cesarja, Novakovića, Handanovića in drugih slovenskih nogometašev v Lescah torej uspešno privablja najmlajše, nogometni kompleks pa tudi ugledne tuje klube. Lani je denimo gostoval v Lescah najbogatejši turški klub Galatasaray – Cesare Prandelli, naslednik trenerja Roberta Mancinija, je izbral drugo poletno bazo –, letos je prišel na Gorenjsko še Gençlerbirligi iz Ankare, v Lescah sta se pripravljala hrvaška prvoligaša Hajduk in Split, ...