Brečko: Naše možnosti so veliko manjše kot pred prvo tekmo

Ukrajinci so tudi prvi dvoboj dodatnih kvalifikacij za nastop na SP 2014 s Francijo dobili z 2:0, a nato potegnili kratko.

Objavljeno
15. november 2015 11.43
FBL-EURO-2016-UKR-SLO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Sinočnji poraz slovenske nogometne reprezentance v prvem dvoboju dodatnih kvalifikacij za nastop na euru prihodnje leto v Franciji na gostovanju v Ukrajini (0:2) je izbrancem selektorja Srečka Katanca seveda krepko priprl vrata raja in jim otežil delo na torkovem povratnem obračunu v Ljudskem vrtu, vseeno pa fantje še niso vrgli puške v koruzo.

»Dvigniti moramo glave, pred nami je še ena tekma. Seveda bo zelo zahtevno dvakrat zadeti, toda v nogometu je vse mogoče. Če dosežemo gol hitro, bo igra bolj odprta, se pa zavedamo, da bo proti kakovostni zasedbi, kar Ukrajina je, zelo težko. Če bi včeraj v prvem polčasu zadeli, bi bilo vse skupaj povsem drugače. Po odmoru smo želeli igrati napadalneje, a smo prejeli še drugi gol, ki nas je presekal. Na trenutke se je pokazalo, da če držimo žogo, so v škripcu tudi oni. To moramo upoštevati v torek. Verjeti moramo vase - in tudi bomo! V Ljudskem vrtu bo povsem drugačna tekma, igra, ozdračje. Treba se bo regenerirati, priti na 100 odstotkov, potem bo vse odprto. Paziti bomo morali, da ne bomo prejeli zadetka, saj bomo morali v tem primeru doseči štiri. Če pa zadržimo mrežo nedotaknjeno, nasprotno pa hitro zatresemo, potem je vse možno,« je za STA strnil vtise Bayerjev zvezni igralec Kevin Kampl.

Tudi Mišo Brečko, ki je bil zadolžen za najbolj izpostavljenega ukrajinskega reprezentanta Jevgenija Konopljanko, se še ne predaja: »Težko v odstotkih ocenim naše možnosti, so pa zagotovo veliko manjše kot pred prvo tekmo. Toda dokler obstaja vsaj kak odstotek, bomo verjeli, upali in dali vse od sebe. Če denimo dobimo prvi polčas v Mariboru z 1:0, potem bo vse odprto. To je nogomet. Če bi zadeli že v Lvovu, bi vse skupaj izgledalo povsem drugače. A kaj hočemo, gremo naprej. Veliko časa nimamo, moramo se dvigniti, odigrati pošteno, pa bomo videli, kako in kaj.« Morda Slovence spodbuja misel na to, da so Ukrajinci tudi prvi dvoboj dodatnih kvalifikacij za nastop na lanskem svetovnem prvenstvu s Francijo dobili z 2:0, a nato potegnili kratko, saj so bili »galski petelini« v povratni tekmi boljši s 3:0.