Brez Chelseajeve parade po londonskih ulicah

Pri angleškem prvaku so se za odpoved odločili zaradi velikega tveganja in v znak spoštovanja do žrtev terorističnega napada. 

Objavljeno
25. maj 2017 08.14
afp_chelsea
J. P.
J. P.

London - Ker je stopnja varnostnega tveganja na Otoku, vsaj na množičnih prireditvah, po nedavnem terorističnem napadu v Manchestru, ki je zahteval 22 življenj in za katerega je odgovornost prevzela Islamska skupnost, na najvišji točki, so se pri angleškem nogometnem prvaku Chelseaju odločili odpovedati tradicionalni proslavi šampionske lovorike z avtobusom po ulicah Londona, ki je bila sprva predvidena za nedeljo.

Obenem so v klubu dodali, da bodo nogometaši v finalnem dvoboju pokala FA v soboto z Arsenalom v znamenje spomina na žrtve masakra nosili črne žalne trakove. Vodstvo londonskega kolektiva, ki se je dokopal do šeste domače ligaške lovorike, pete v zadnjih trinajstih sezonah, je ocenilo, da bi bila parada, ki pritegne desettisoče, v prvi vrsti preveliko varnostno tveganje, po drugi strani pa neprimerna in nespoštljiva do žrtev ponedeljkovega tragičnega nočnega dogodka v Manchestru, in hkrati prosilo navijače za razumevanje. Chelsea bo tudi prispeval donacijo v sklad za svojce žrtev napada.