Brez vdaje, z Danci za zasuk krivulje

Nogometna selekcija do 21 let: na današnji kvalifikacijski tekmi za EP 2015 v Ajdovščini gostje Danci.

Objavljeno
09. september 2013 19.06
tre*Kavcic
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Po domačem porazu z 0:1 proti Estoniji in gostujočem z 1:2 proti Rusiji slovenski selekciji do 21 let v boju za evropsko prvenstvo leta 2015 ne preostane nič drugega, kot da zasuče krivuljo navzgor. Toda tretja tekmica izbrancev selektorja Tomaža Kavčiča je na papirju celo najmočnejša: v Ajdovščini, kjer bo tekma ob 16.30, bo gostovala Danska. Ena od favoritov 2. skupine je v dveh tekmah potrdila svojo vlogo, potem ko je v Estoniji zmagala z 1:0, doma proti Andori pa s 6:0.

»Nismo se še vdali, spodrsljaj je bil le eden in še vedno se lahko potegujemo za vrh lestvice,« je razmišljal Kavčič, ki bo Dance napadel s postavitvijo 4-2-3-1 in z naslednjo začetno enajsterico: Ažbe; Palčič, Mitrović, Krajnc, Trajkovski; Vrhunc, Benedečič; Črnic, Vučkić, Pučko; Šporar.

Tako slovenska kot danska zasedba sta pretežno sestavljeni iz igralcev iz domačih lig, zaradi česar bo imel dvoboj tudi kanček prestižnega značaja. Proti Andori so bili v začetni danski enajsterici trije legionarji, v slovenski v Rusiji pa štirje (Ažbe, Krajnc, Vučkić, Jelenič).

Glavni sodnik bo Švicar Nikolaj Hänni.