Brlečić prvi zimski novinec na Areni Petrol

Nogometni klub Celje bo v spomladanskem delu 1. SNL okrepil hrvaški vezist Mario Brlečić.

Objavljeno
22. december 2015 16.33

Celje - Rumeno-modri dres slovenskega nogometnega prvoligaša Celja bo v prihodnje nosil nekdanji član mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij Mario Brlečić. 26-letni nogometaš sredine igrišča je z grofi podpisal pogodbo do konca letošnje sezone.

»Gre za dokaj izkušenega nogometaša, ki se je v preteklosti že srečal s slovenskim nogometom, sicer pa je v zadnjih sezonah igral tudi v najmočnejših ligah Hrvaške, Romunije in Islandije. Prepričal nas je tako po športni kot tudi po osebnostni plati. Verjamem, da nam lahko v prihodnje še močno pomaga in da se bo izkazal kot dobra okrepitev,« je za klubsko spletno stran povedal športni direktor kluba Sebastjan Gobec.

Hrvaški vezist je svojo kariero začel pri varaždinskem Varteksu in nadaljeval pri Segesti, Zelini in Interju iz Zaprešiča, v svoji zadnji sezoni na Hrvaškem pa je bil član prvoligaša RNK Split. V sezoni 2013/14 je nastopal za slovenskega prvoligaša Zavrč, pri katerem je v 22 nastopih dosegel en zadetek, zabil ga je ravno svojim najnovejšim delodajalcem. V prejšnji sezoni je igral za romunsko Concordio, v zadnjih mesecih pa je branil barve islandskega prvoligaša ÍBV Vestmannaeyjar, s katerim je pred tedni uspešno sklenil tamkajšnjo tekmovalno sezono.

»Vsi v klubu so me odlično sprejeli, že takoj sem uvidel, da sem prišel v zelo dobro organizirno sredino. Močno se veselim začetka priprav, predvsem pa nadaljevanja sezone. Moštvo sem v zadnjih tednih precej spremljal, videl sem, da se nahaja v lepi seriji rezultatov. Zagotavljam, da bom dal svoj maksimum, da bom klubu pomagal do čim boljših rezultatov,« je po podpisu pogodbe povedal Brlečić.

Koprčani prekinili s Škerjancem, Zavrč z Glavino

Za razliko od Celjanov so pri Kopru in Zavrču danes nekoliko oklestili svoj igralski kader. Kanarčki so prekinili sodelovanje z Davorjem Škerjancem, ki je na Obali od septembra odigral le pet tekem, v Zavrču pa so se zahvalili Denisu Glavini, ki je v dresu Haložanov zbral osem nastopov.