Buffon bo vztrajal le še eno sezono, razen ...

Italijanski nogometni vratar se bo za »podaljšek« bleščeče kariere odločil le, če Juventus zmaga v ligi prvakov.

Objavljeno
13. junij 2017 12.02
J. P.
J. P.

Torino - Legendarni Juventusov nogometni vratar Gianluigi Buffon je pri 39 letih včeraj napovedal, da bo prihodnja sezona njegova zadnja v dolgi in plodni karieri, njen »podaljšek« pa napoveduje zgolj v primeru, da bi »stara dama« osvojila ligo prvakov, kar se ji je v minuli sezoni ponesrečilo po finalnem porazu z madridskim Realom.

»Lahko potrdim, da bo to moja zadnja sezona, ki bo ponudila še nekaj pomembnih dvobojev, športno pot pa bi rad končal s svetovnim prvenstvom v Rusiji,« se zaklinja Gigi, a si v isti sapi pušča nekoliko odprta vrata: »Če bom z Juventusom osvojil ligo prvakov, bi kariero podaljšal še za eno sezono, da bi se lahko boril še za lovoriko klubskega svetovnega prvaka.«

Če se bodo »azzurri« uvrstili na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji, bo to za vratarskega »fosila«, ki je v majici z državnim grbom zbral 169 nastopov, že šesto v njegovi bleščeči karieri. Najuspešnejši mondial je bil zanj leta 2006 v Nemčiji, ko so si Italijani pokorili vso konkurenco. Z Juventusom je »scudetto« osvojil že osemkrat.