C. Ronaldo dosegel hat trick, a nato utrpel manjšo poškodbo

Prvi zvezdnik Reala iz Madrida Cristiano Ronaldo je na tekmi proti Malagi dosegel hat trick in skupaj s svojimi soigralci prišel do visoke zmage (7:0). A Portugalec je igrišče zapustil že v 77. minuti, saj ima težave s stegensko mišico, zaradi česar naj bi počival približno dva tedna. 

Objavljeno
04. marec 2011 14.10
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Madrid - Cristiano Ronaldo, zvezdnik nogometnega kluba Real Madrid, ki je v četrtek pozno zvečer na tekmi španskega prvenstva proti Malagi (7:0) dosegel "hat-trick", je poškodovan, zato bo moral prisilno počivati. Portugalec je z igrišča odšepal v 77. minuti zaradi težav s stegensko mišico. Kot poroča STA, so prvi pregledi pokazali, da bo moral počivati deset do 15 dni.

»Ne verjamem, da bom lahko nastopil v nedeljo na prvenstveni tekmi proti Racingu iz Santanderja, a menim, da ni nič hujšega,« je po tekmi dejal Ronaldo. O tem pa ni tako prepričan sloviti trener »galaktikov« Jose Mourinho, ki je dejal: »Zdi se, da gre za resno poškodbo. To je negativen vidik športa,«

Ronaldo je danes opravil pregled v bolnišnici v bližini španske prestolnice, ki je pokazal, da ima manjšo raztrganino v levi stegenski mišici, okrevanje pa bo trajalo okoli dva tedna, so sporočili iz Reala. Portugalski zvezdnik bo tako izpustil nedeljsko tekmo proti Racingu, pri kraljevem klubu pa še upajo, da bo lahko zaigral vsaj 16. marca v osmini finala ligi prvakov proti Lyonu.

Ronaldo se je sinoči po številu doseženih zadetkov v španskem prvenstvu primera division izenačil z zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem; oba sta jih letos zabila po 27. Barca je vodilni klub v španskem prvenstvu in ima sedem točk prednosti pred Realom.