Capello hitro streznil navijače: Beckhama ne bom vzel na Euro

Po odličnih predstavah Davida Beckhama v ligi MLS so mnogi upali, da bo zanj prostor tudi v angleški reprezentanci.

Objavljeno
15. november 2011 10.03
Posodobljeno
15. november 2011 10.44
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Watford - Selektor reprezentance Fabio Capello hitro razblinil upe oboževalcev angleškega superzvezdnika. Čeprav je nekdanji reprezentant David Beckham v dresu ameriškega kluba Los Angeles Galaxy v zadnjem času kazal odlične predstave, te niso prepričale italijanskega nogometnega strokovnjaka, da bi ga vzel seboj na Euro 2012.

Beckham se po poškodbi ahilove tetive vrača v odlični formi, svoje moštvo je popeljal tudi do finala v ligi MLS, kjer je bil celo nagrajen za najboljšo vrnitev leta. Angležu se ta mesec sicer izteče petletna pogodba z ameriškim klubom. Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano, vendarle pa Becks nikoli ni skrival želje po vrnitvi na evropske zelenice.

Ena izmed Beckhamovih želja je tudi vrnitev v reprezentanco, kjer bi svojim 115 nastopom rad dodal še kakšnega. Nanj očitno za zdaj Capello še ne računa, saj je na zadnji novinarski konferenci pred prijateljsko tekmo med Anglijo in Švedsko, na vprašanje o tem odgovoril le z odzrezavim: »Ne.«

»Beckham bo del britanskega olimpijskega moštva, o tem, da bi ga uvrstil v moštvo za Euro pa nisem razmišljal. Toda še imam čas, da si premislim,« je zatrdil Capello.