Capello: Upal sem, da je poškodba Ronalda hujša

Rusko nogometno reprezentanco pod vodstvom Fabia Capella v kvalifikacijah za SP 2014 čaka težak test s Portugalsko.

Objavljeno
11. oktober 2012 19.46
FBL-WC2014-POR-TRAINING
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Moskva - Italijanski nogometni strokovnjak Fabio Capello se z rusko nogometno reprezentanco pripravlja na naslednjo tekmo kvalifikacij za SP 2014 s Portugalsko. Kot je priznal, si je želel, da bi se prvi portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo na nedavnem el clasicu resneje poškodoval.

»Če povem po resnici, sem si želel, da bi bila Ronaldova poškodba rame hujša. Če ne bi igral, bi imeli v obrambi veliko lažje delo,« je Capello povedal na četrtkovi novinarski konferenci.

Ronaldo je na nedeljskem derbiju španskega prvenstva z Barcelono grdo padel in z bolečinami v rami (ter tudi dvema goloma) končal tekmo. Poznejše preiskave so pokazale, da ne gre za hujšo poškodbo in da bo nared za reprezentančno akcijo s Portugalsko. Tako bo najverjetne tudi v prvi portugalski postavi na petkovi tekmi na štadionu Lužniki.

»Portugalska je ena najmočnejših ekip ta čas. Naštudirati moramo pravo taktiko in najti način, kako igrati. Ronalda bo tako ali tako težko ustaviti. Vsaka ekipa poskuša drugače, toda nikakor ni lahko. Skušali bomo igrati po svojih zmožnostih in skušali hitro nevtralizirati njihovo moč,« je še dejal Capello.

Nekdanji angleški selekotr je pri Rusiji zamenjal Nizozemca Dicka Advocaata po hitrem izpadu Rusije z eura 2012. Pod njegovim vodstvom je ruska vrsta precej bolje začela kvalifikacije za SP 2014 in vpisala dve zmagi, enako tudi Portugalska. V torek bo Rusija v skupini F gostila še Azerbajdžan, Portugalska pa Severno Irsko.

Pepe: Ronaldo ima več možnosti kot jaz

Da Ronaldov nastop za Portugalsko ni vprašljiv, je včeraj potrdil tudi njegov soigralec pri Real Madridu in reprezentančni kolega Pepe. Ker se tudi sam ubada s poškodbo stegenske mišice, je dejal, da ima ta čas Ronaldo precej boljše možnosti za nastop kot on sam.

»Obračun z Barcelono me je precej utrudil. V tem trenutku ima Ronaldo precej boljše možnosti za nastop kot jaz,« je novinarjem v portugalski pripravljalni bazi v Obidosu povedal Pepe. »Želim pomagati ekipi, zato upoam, da bom pravočasno okreval,« si je še zaželel.