Carroll: Pri Liverpoolu nisem dobil poštene priložnosti

Najdražja okrepitev v zgodovini Liverpoola Andy Carroll je po selitvi v West Ham potožil zoper vodstvo kluba.

Objavljeno
06. oktober 2012 19.14
Britain Soccer Premier League
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Liverpool - Angleški napadalec Andy Carroll je januarja preteklo leto polnil naslovnice otoških časopisov, saj je za rekordno vsoto kar 40 milijonov funtov zapustil Newcastle in oblekel dres slovitega Liverpoola.

Vodstvo redsov in tudi navijače na Anfieldu so od visokega Angleža pričakovali predstave na najvišjem nivoju, toda že leto in pol dni kasneje je Carroll sklonjene glave zapustil klub. Novi trener Brendan Rogers ga namreč ni videl v svojem moštvu, zato so ga odstopili West Hamu.

Carroll je na 58 tekmah za Liverpool zabil le 11 golov, toda letos poleti je na EP za angleško izbrano vrsto vnovič kazal dobre predstave, a to ni prepričalo vodstvo kluba, da bi mu dali novo priložnost.

»Pri Liverpoolu nisem dobil poštene priložnosti za dokazovanje. Poleti so mi rekli, da je zame najbolje, če najdem klub, kjer bom spet redno igral. Ko sem bil pri Liverpoolu sem le stežka ohranjal mirno kri, saj nisem želel povzročati težav. Ko je prišlo EP, sem videl svojo priložnost in jo tudi zgrabil. Vem česa sem sposoben in če mi drugi ne verjamejo, lahko živim s tem,« je dejal Carroll, ki ima manjše zdravstvene težave, a naj bi zaigral na nedeljskem obračunu z Arsenalom.