CAS se bo o Platiniju odločil do petka

Pri Mednarodnem športnem razsodišču bodo zaslišanja opravili v torek, nato pa odločili glede usode Francoza.

Objavljeno
07. december 2015 19.25
FBL-FIFA-UEFA-CORRUPTION-FILES
G. L.
G. L.

Lozana - Francoz Michel Platini se na vsak način želi rešiti 90-dnevnega suspenza, ki mu ga je, tako kot Seppu Blatterju, naložila Mednarodna nogometna zveza (FIFA). Prvi mož evropske podružnice (UEFA) se je na odločitev pritožil na Mednarodno športno razsodišče (CAS), pri katerem so sporočili, da bodo o usodi vplivnega funkcionarja odločili do petka.

»V postopku Michela Platinija proti FIFA je CAS povabil obe strani na preliminarno zaslišanje, ki bo v torek popoldne,« so sporočili s športnega razsodišča in dodali, da bodo na zaslišanju razpravljali le o tem, ali lahko predsedniku UEFA začasno ukinejo suspenz.

Etični oddelek pri krovni nogometni organizaciji je Platinija skupaj s predsednikom v odhodu pri FIFA Blatterja suspendirala 7. oktobra zaradi sumljivega plačila v višini dveh milijonov frankov, ki jih je Švicar nakazal Francozu. Platini se zagovarja, da je omenjeni znesek zgolj plačilo za opravljena pogodbena dela za FIFA med letoma 1998 in 2002.

Da bi se čim prej odkrižal suspenza, si prizadeva zlasti zato, ker se v kratkem začnejo uradni postopki za izbiro naslednika Blatterja na predsedniškem mestu FIFA. Platini je pred suspenzom veljal za glavnega favorita, od vložitve kandidature pa ga ni odvrnila niti vpletenost v razširjeno afero.