CAS zavrnil Platinijevo pritožbo

Mednarodno športno razsodišče v Lozani je dosodilo, da mora predsednik Uefe Michel Platini odslužiti 90-dnevni suspenz.

Objavljeno
11. december 2015 11.41
SOCCER-FIFA/PLATINI

Lozana - Mednarodno športno razsodišče v Lozani (CAS) je v danes zavrnilo pritožbo predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) Michela Platinija na 90-dnevni suspenz zaradi domnevne vpletenosti v korupcijsko afero Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ob tem pa se je še odločilo, da se provizorični suspenz ne sme podaljšati po pretečenem roku 90 dni.

Etična komisija Fife je Michelu Platiniju 7. oktobra izrekla trimesečno prepoved opravljanja vseh funkcij v nogometu. V ozadju se skriva nepojasnjeno izplačilo dveh milijonov švicarskih frankov leta 2011, ki jih je Michel Platini prejel od prav tako suspendiranega predsednika Fife v odstopu, Švicarja Josepha Blatterja.

Blatter in Platini sicer zagotavljata, da je šlo pri dvomilijonskem plačilu za honorarje, ki naj bi jih Platini kot svetovalec zaslužil že med leti 1998 in 2002.

Michel Platini je s pritožbo na suspenz želel ujeti rok, da bi lahko kandidiral za predsednika Fife. Že 26. februarja bo Fifa namreč na izrednem kongresu izbrala novega predsednika. To mu morda uspe, saj bo etična komisija Fife o primeru Platini dokončno odločila verjetno še v tem koledarskem letu.