Casillas rekordno v španskem dresu

Na prijateljski nogometni tekmi med Španijo in Anglijo bo vratar Iker Casillas zbral že 126 nastopov.

Objavljeno
11. november 2011 16.03
Posodobljeno
11. november 2011 16.39
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Kapetan španskenogometne reprezentance, vratar Iker Casillas bo ob prijateljski tekmi med Španijo in Anlgijo na Wembleyju izenačil rekord po številu nastopov za člansko reprezentanco. To bo namreč že njegova 126. tekma v dresu španske ekipe, prav toliko jih je doslej zbral rekorder Andoni Zubizarreta (med leti 1985 in 1998).

Casillas je v španski reprezentanci debitiral leta 1996, ko je zaigral na tekmi U-15 proti Angliji, kamor se vrača po 11 letih reprezentančne kariere. Tridesetletni Španec je v tem času s člansko ekipo leta 2008 osvojil naslov evropskih prvakov, lani pa z njo v zrak dvignil še pokal najboljše ekipe na svetu.

»Močno sem motiviran pred naslednjo tekmo. Nikoli si nisem mislil, da bo izenačil rekord Zubizarrete, o tem sem lahko samo sanjal. Skušal bom uživati v tekmi in upam, da si jo bom zapomnil do konca življenja,« je povedal Casillas.

Španski kapetan pričakuje, da bo njegova ekipa tudi na prijateljski tekmi upravičila vlogo najboljše na svetu. »Igramo na zelo visoki ravni, to je dejstvo. Smo najboljša ekipa na svetu in upam, da bomo v tem slogu tudi nadaljevali,« je še povedal vratar Real Madrida.