Casillas: Razmišljal sem o odhodu iz Reala

Vratar Reala Iker Casillas je v pogovoru za Canal+ razkril podrobnosti svoje klubske kariere.

Objavljeno
07. oktober 2014 12.35
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Španski vratar v vrstah Reala Iker Casillas je v obširnem pogovoru za za Canal+ razkril podrobnosti svojega življenja v Madridu.

33-letni vratar je otrok Reala in je za njegovo člansko ekipo debitiral leta 1998, v tem času pa je doživel številne vzpone in padce.

V Mostolesu rojeni Casillas je z »galaktiki« med drugim osvojil tri naslove evropskeg prvaka in pet naslovov španskega prvaka, njegova kariera pa je najnižjo točko dosegla pred nekaj meseci, ko je bil blizu odhodu iz madridskega moštva, za katerega igra od devetega leta:

»Pred nekaj meseci so me navijači krivili za vse, predstavljal sem glavni problem, ki so se ga želeli rešiti. Res je, razmišljal sem o odhodu iz Madrida, a sem sam pri sebi rekel, da moram postati tekmovalen in se boriti za mesto v ekipi. Tukaj bi rad končal svojo kariero. Ne razumete, kakšno bi bilo moje življenje brez Reala,« je pojasnil španski vratar.

Težave so se začele leta 2012

Iker Casillas je v pogovoru z Inakijem Gabilondom povedal, da se je njegovo težavno obdobje začelo leta 2012, ko si je na januarski tekmi z Valencio poškodoval roko.

»Odsoten sem bil dva meseca in v tem času sem se počutil izoliranega. Pomočnik trenerja Aitor Karanka je dejal, da nisem dovolj tekmovalen, poleg tega pa sem imel občutek, da nimam podpore predsednika Florentina Pereza. To je bila prelomen trenutek v mojem odnosu s trenerjem Josejem Mourinhom, saj sem imel občutek, da so vsi na njegovi strani.«

Casillasov odnos z Mourinhom se je kasneje še dodatno poslabšal, ko je vratarjeva žena in novinarka Sara Carbonero poročala o domnevnih sporih v slačilnici Reala, pri čemer je Iker postal grešni kozel.

»Po njenem poročanju so imeli dodaten razlog za napad name, meni pa se je zdelo, da je le ponovila, kar so ji povedali vsi igralci. Označili so me za izdajalca, kar je bilo nepravično. Z nekaterimi novinarji imam dober odnos, ker jih poznam že leta, vendar pa znam razlikovati med dobrim odnosom s prijateljem od tistega z novinarjem.«

Casillas: Mourinho je izjemen trener

Iker Casillas pod vodstvom Joseja Mourinha ni preživljal najlepših trenutkov, a o Portugalcu kljub temu govori z izbranimi besedami: »Zelo ga spoštujem in je izjemen trener, pod njegovim vodstvom nam ni šlo slabo. Zelo rad ima igralce, ki so iskreni z njim. Moja napaka je bila, da v času najine krize nisem govoril z njim, raje sem se odločil za molk,« obžaluje Casillas.

Španec je spregovoril tudi o domnevnem protestu proti trenerju Mourinhu, ki naj bi ga igralci postavili lanskega januarja: »Ko sva s Sergiom Ramosom govorila s predsednikom Perezom, smo govorili samo o ozračju v slačilnici, o Mourinhu pa niti besede, kasneje pa so novinarji poročali o tem, da smo klubu postavili ultimat.«

Portugalec Jose Mourinho je lanskega junija svoje trenersko mesto predal Italijanu Carlu Ancelottiju, ki je v svoji prvi sezoni osvojil naslov evropskega prvaka, Iker Casillas pa se je znova utrdil na položaju prvega vratarja in je v tej sezoni igral na šestih izmed sedmih tekem španskega prvenstva, v katerem je Real na četrtem mestu, štiri točke za vodilno Barcelono.